EjendomsWatch

Ejendomsforeningen Danmark: Skrot rigide regler og dyr administration

En forenkling af lejelovgivning har givet et resultat modsat det, man ønskede. Det er blevet både dyrere at administrere boliger og sværere for udlejer og lejer at forstå lovgivningen. Det mener Torben Christensen fra Ejendomsforeningen Danmark.

Foto: PR

Efter at boliglejelovgivningen i 2015 gennemgik en såkaldt forenkling og modernisering, har det resulteret i både mere komplicerede forhold mellem lejer og udlejer, mere rigide regler og højere administrationsomkostninger.

Det skriver adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark Torben Christensen i en klumme på EjendomsWatch onsdag forud for en kommende evaluering af, hvilke effekter reguleringerne i boliglejelovgivningen har haft.

Et af områderne, hvor udlejer og lejer kan blive uenige, er ved fraflytning, hvor der udarbejdes fraflytningssyn. Her mener Torben Christensen, at der mangler helt klare regler over, hvordan standen af boligen skal være, og det er et område, hvor der kan være modsatte interesser.

Han kalder det "sund fornuft," at lave en reel forenkling af reglerne — blandt andet ved at tillade digital kommunikation, og ikke kræve fysisk overlevering af breve og rapporter.

"Den nuværende boliglejelovgivning er hverken moderne eller enkel. Når lovene nu skal evalueres, må den primære politiske opgave derfor være at sikre en mere klar og forståelig lovgivning, der kan give lejere og udlejere en lettere hverdag med færre konflikter," lyder det fra Torben Christensen til den ansvarlige minister på området, Ole Birk Olesen (LA).

Hele klummen kan læses her.

Gennembrud for digital kommunikation i ejendomsbranchen

E-mails kan være no-go i ejendomsbranchen 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier