Ejendomsforeningen Danmark: Skrot rigide regler og dyr administration

En forenkling af lejelovgivning har givet et resultat modsat det, man ønskede. Det er blevet både dyrere at administrere boliger og sværere for udlejer og lejer at forstå lovgivningen. Det mener Torben Christensen fra Ejendomsforeningen Danmark.
Foto: PR
Foto: PR

Efter at boliglejelovgivningen i 2015 gennemgik en såkaldt forenkling og modernisering, har det resulteret i både mere komplicerede forhold mellem lejer og udlejer, mere rigide regler og højere administrationsomkostninger.

Det skriver adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark Torben Christensen i en klumme på EjendomsWatch onsdag forud for en kommende evaluering af, hvilke effekter reguleringerne i boliglejelovgivningen har haft.

Et af områderne, hvor udlejer og lejer kan blive uenige, er ved fraflytning, hvor der udarbejdes fraflytningssyn. Her mener Torben Christensen, at der mangler helt klare regler over, hvordan standen af boligen skal være, og det er et område, hvor der kan være modsatte interesser.

Han kalder det "sund fornuft," at lave en reel forenkling af reglerne — blandt andet ved at tillade digital kommunikation, og ikke kræve fysisk overlevering af breve og rapporter.

"Den nuværende boliglejelovgivning er hverken moderne eller enkel. Når lovene nu skal evalueres, må den primære politiske opgave derfor være at sikre en mere klar og forståelig lovgivning, der kan give lejere og udlejere en lettere hverdag med færre konflikter," lyder det fra Torben Christensen til den ansvarlige minister på området, Ole Birk Olesen (LA).

Hele klummen kan læses her.

Gennembrud for digital kommunikation i ejendomsbranchen

E-mails kan være no-go i ejendomsbranchen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb