EjendomsWatch

Forening ser to usikkerhedsfaktorer på ejendomsmarkedet i år

På trods af, at et godt år for investeringsejendomme netop er afsluttet, så råder cheføkonom i Ejendomsforeningen Danmark til at passe på i det kommende år. Han peger på væsentlige usikkerhedsfaktorer.

Foto: Klaus Gottfredsen/Polfoto

Ovenpå et godt år for investeringsejendomme i Danmark råder Morten Marott Larsen, der er cheføkonom hos Ejendomsforeningen Danmark, til, at man er opmærksom på mulige usikkerhedsfaktorer i året, der netop har taget sin begyndelse.

Cheføkonomen spår, at både Brexit og valget af Donald Trump til den næste amerikanske præsident er væsentlige usikkerhedsmønstre, skriver han i en klumme, som EjendomsWatch publicerer mandag.

"Det er stadig usikkert, hvilken økonomisk politisk kurs Donald Trump kommer til at lægge. Vælger han at praktisere den protektionistiske kurs med mindre international handel, kan verdensøkonomien godt komme under pres og lægge en dæmper på investeringsejendomsmarkedet herhjemme, da virksomhederne dermed vil producere mindre, og der derfor er mindre efterspørgsel efter erhvervsarealer," skriver han.

Morten Marott Larsen fremhæver dog, at den seneste undersøgelse for markedsaktører, Ejendomsforeningen Danmarks forventningsstatistik, viser, at det totale afkast på investeringsejendomme i 2016 forventes at blive 5,9 pct., en stigning på 0,3 procentpoint i forhold til forventningerne for et år siden.

Investorer tror på stigende ejendomsafkast

Han vurderer dog samtidigt, at den gode udvikling ikke fortsætter ufortrødent i 2017, uanset hvordan året kommer at forløbe.

"Det eneste, der er helt sikkert, er, at den gode udvikling vende på et tidspunkt. Man skal derfor passe på, at man trods de gode tider ikke lader sig friste til at betragte investeringsejendomme som risikofrie investeringer. Investeringer i ejendomme er aldrig helt sikre, og der vil altid være en risiko," skriver han og påpeger, at det derfor er vigtigt at bruge de gode tider, vi har nu, til fortsat at sikre et godt cash flow i investeringsejendommene.

"Det gøres ved at udvikle, drive, administrere og optimere ejendommene, så de fortsat fremstår attraktive for nye og nuværende lejere," skriver han.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier