EjendomsWatch

Storentreprenør ruster sig til nedtur og går efter boligbyggeri

Der skal mere end københavnske vartegn og andre gigantprojekter til for at være rustet til en ny omgang med lavkonjunkturer. Derfor vil Züblin, som på 15 år er vokset fra en mindre tysk/østrigsk underentreprenør til en stærk dansk aktør, sprede sine aktiviteter. Først på listen står boligprojekter.

Axel Towers i København som Züblin var entreprenør på. Nu rettes fokus på mindre spektakulære byggeopgaver. | Foto: ritzau/Jens Dresling

Få hundrede meter fra Rådhuspladsen i København skyder fem gigantiske kobberfarvede tårne op. Züblin står der på byggepladshegnet, der omkranser prestigebyggeriet, hvis højeste tårn er 61 meter højt. Går man forbi genboen Tivoli med kurs mod vandet, vil man hurtigt støde på endnu et Züblin-skilt. Et noget lavere, men stadig iøjnefaldende byggeri, der nærmest ligner, at det er sat sammen af stablede klodser af glas, gemmer sig bag skiltet. Blox er byggeriet døbt.

Vi vil gerne udvide vores projektportefølje til at være lidt bredere og dermed også mindre følsom over for konjunkturudsving

Jens-Henrik Nicolaisen, bestyrelsesformand i Züblin

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Mandagens konkurser fra Statstidende

Firmaer inden for ejendomsservice, byggeri og detailhandel er blandt de i alt 65 konkurser og to forslag til rekonstruktion, som optræder på dagens liste. Endelig er tidligere ejendomshandler Hanne Nørrisgaard ikke længere under rekonstruktion. Listen leveres af Statstidende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier