Svindeltiltalt og falleret mæglerægtepar runder 600 dage i uvished

Over halvandet år er gået, siden EjendomsWatch kunne afsløre, at de tidligere højtprofilerede ejendomshandlere Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard var anholdt for svindel med coronastøttemidler. De har endnu ikke været for retten, og nu må anklageskriftet skrives forfra, skriver Frihedsbrevet.
De glade dage i 2006, hvor Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard var sponsorer for fodboldklubben FCK, der blev danske mestre og inviterede til fest på Hotel Marina i Vedbæk. | Foto: Lars Poulsen / Ritzau Scanpix
De glade dage i 2006, hvor Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard var sponsorer for fodboldklubben FCK, der blev danske mestre og inviterede til fest på Hotel Marina i Vedbæk. | Foto: Lars Poulsen / Ritzau Scanpix

Over 600 dage er gået, siden EjendomsWatch kunne bringe historien om, at politiet havde anholdt ejendomshandler Peter Norvig og ægtefællen Hanne Nørrisgaard. De blev sigtet for at have svindlet med de offentlige coronastøttemidler, og i september sidste år blev sigtelsen fulgt op med en tiltale og et anklageskrift med krav om fængselsstraf.

Nu skriver mediet Frihedsbrevet, at sagen er udskudt på ubestemt tid og at anklageskriftet skal skrives forfra, da lovgivningen på området ikke længere giver mulighed for at idømme firedobbelt straf, når svindlen angik coronamidler. Den mulighed forsvandt 1. juli, hvor reglerne blev lempet til blot dobbelt straflængde, fremgår det.

Venstres retsordfører kalder det over for mediet betænkeligt, at folk, der har begået samme forbrydelse, får forskellig behandling.

“Det minder om tiden efter besættelsen. De, der fik deres sager for først, fik de hårdeste straffe,” siger Preben Bang Henriksen, som selv er advokat, til Frihedsbrevet.

Den påstående svindel foregik ved, at Peter Norvigs selskab B2B Property havde søgt lønkompensation til ansatte, der afviste at have arbejdet i virksomheden.

Peter Norvig-selskab erklæret konkurs for tredje gang

Ejendomshandlerne Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard tiltalt for coronasvindel

Politiveteran med millioner i klemme holder presset Peter Norvig økonomisk flydende

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også