Skala Arkitekter vinder renoveringsopgave på bevaringsværdige pakhuse i København

To pakhuse i københavnske Nordhavn skal renoveres, og til den opgave har By & Havn bl.a. valgt Skala Arkitekter. Ifølge adm. direktør er de bevaringsværdige pakhuse "afgørende for udviklingen af Sundmolen."
Pakhus 47 og 53 på Sundmolen har et samlet areal på 30.000 kvm. | Foto: PR / Skala Arkitekter
Pakhus 47 og 53 på Sundmolen har et samlet areal på 30.000 kvm. | Foto: PR / Skala Arkitekter

Udviklingsselskabet By & Havn har valgt Skala Arkitekter som totalrådgiver til renoveringen af Pakhus 47 og 53 på Sundmolen i københavnske Nordhavn. Det skriver tegnestuen i en pressemeddelelse.

Lendager Arkitekter og Ove Arup & Partners Danmark er underrådgivere på udviklingen af pakhusene, der breder sig over et samlet areal på 30.000 kvm.

Aftalen betyder, at det vindende rådgiverhold får ansvar for projektering, myndighedsbehandling og udbud af en kommende byggeentreprise.

De to bevaringsværdige pakhuse på Sundmolen i Nordhavn er hhv. 75 og 84 år gamle. | Foto: PR / Skala Arkitekter
De to bevaringsværdige pakhuse på Sundmolen i Nordhavn er hhv. 75 og 84 år gamle. | Foto: PR / Skala Arkitekter

"De gamle pakhuse er afgørende for udviklingen af Sundmolen, og det er derfor en vigtig aftale, der i denne uge er faldet på plads," siger Henrik Steenstrup, adm. direktør for Ejendomme & Byliv under bygherren By & Havn, i meddelelsen.

"Nu kan renoveringen af pakhusene gå i gang, så de kan optimeres til nutidens og fremtidens funktioner. Vi ser frem til et godt samarbejde om udviklingen af de ikoniske pakhuse."

Bro mellem boliger og arbejdspladser

Henrik Ulsfort, kreativ leder hos Skala Arkitekter, fortæller, at ambitionen er, at de to pakhuse fra hhv. 1946 og 1955, der er vurderet bevaringsværdige af Københavns Kommune, "i højere grad skal indgå som en del af det omkringliggende kvarter."

"De skal understøtte Sundmolens nye identitet og karakter som et område, hvor man både bor og arbejder – kort sagt – lever. Ønsket er også, at pakhusene fremtidigt kan være med til at bygge bro og synergier imellem disse to," lyder det fra Henrik Ulsfort.

Ifølge lokalplanen for området ved den tidligere industrihavn er det tilladt af bygge et såkaldt "add-on byggeri" oven på de eksisterende konstruktioner. Alt i alt må pakhusene rage 21 meter op over terrænet.

By & Havn er ejet af Københavns Kommune og staten i forholdet 95/5.

Walls-byggeri i Nordhavn til trecifret millionbeløb får BGB som entreprenør

249 Nordhavn-lejligheder til 1,3 mia. kr. er snart udsolgt 

Udviklerduo kaster sig over boligbyggeri i Nordhavn 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også