EjendomsWatch

Transaktionsvolumen er på niveau med 2019: "Vi har et stærkt marked"

Der har især været stor interesse på boligudlejningsejendomme og centralt placerede kontorejendomme i tredje kvartal 2020. Det oplyser Red, der dog forventer, at niveauet vil ligge under niveau i fjerde kvartal.

"Vi oplever pt. historisk høje priser på kontorejendomme i det centrale København," udtaler Nicholas Thurø, ledende partner i Red. | Foto: PR / Cushman & Wakefield Red

Der har været overraskende godt gang i ejendomshandlen i de tre første kvartaler af 2020. Sådan lyder det fra mæglerfirmaet Red i en ny analyse.

Selskabet har netop opgjort transaktionsvolumen i tredje kvartal 2020 til 11,8 mia. kr., hvilket er på niveau med samme periode sidste år. Der er samlet set blevet handlet for 35,6 mia. kr. i årets tre første kvartaler mod 36 mia. kr. i 2019.

"Når vi tager i betragtning, at ejendomsmarkedet i 2020 både har skulle forholde sig til nye regler for modernisering i den gamle boligmasse (paragraf 5, stk. 2), har været underlagt covid-19 nedlukning og senest fået et dunk i form af lagerbeskatning fra 2023, så synes jeg, at vi har et stærkt marked," udtaler Nicholas Thurø, ledende partner i Red, i en pressemeddelelse.

Det er især traditionelt sikre investeringer som boligudlejningsejendomme og centralt placerede kontorejendomme i København, som investorerne jagter. Omvendt har aktiviteten i retailsegmentet og ikke-centrale kontorer været lille.

"Vi oplever pt. historisk høje priser på kontorejendomme i det centrale København, men samtidig er interessen for ejendomme blot 15 kilometer fra Rådhuspladsen begrænset," udtaler Nicholas Thurø og fortsætter:

"Vi har solgt tomme kontorejendomme i City til 40-50.000 kr./kvm – mens delvist udlejede kontorejendomme med 20-30 år på bagen i omegnskommunerne, kan være svære at sælge til 10.000 kr./kvm."

Selvom transaktionsvolumen indtil videre har ligget på niveau med sidste år, så forventer Red ikke, at det vil vare ved året ud. Fjerde kvartal 2019 var et rigtig stærkt kvartal med transaktionsvolumen på 25 mia. kr., mens niveauet i 2020 forventes at ligge på 15-20 mia. kr., vurderer Red.

Investorer genfinder lysten til opkøb: Over 60 procent vil øge porteføljen 

Red-analyse: Heimstaden og Koncenton dominerer markedet for studieboliger

Colliers oplever høj aktivitet – advarer om at ny skat skræmmer internationale investorer

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Fredagens konkurser fra Statstidende

Firmaer inden for ejendomsservice, byggeri, detail og fødevareproduktion præger dagens liste med 45 konkurser og tre rekonstruktioner. Listen leveres af Statstidende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier