EjendomsWatch

Broget finansielt billede præger danske arkitektfirmaer

MINIANALYSE: Øget vækst og sorte tal på bundlinjen præger årsregnskaberne hos landets arkitektfirmaer, viser ny brancheanalyse. I ledelsen hos to af virksomhederne med minusvækst er stemningen dog også positiv.

"Det er svært at have stejlt opadgående kurver evigt og altid. Der skal bare være en enkelt større kunde, der rykker et projekt tre eller seks måneder, før omsætningen måske ryger over på det næste år," siger Gyrithe Saltorp. adm. direktør i Vilhelm Lauritzen Arkitekter. | Foto: PR

Efter jubelåret 2018 har en betragtelig del af de største danske arkitektvirksomheder formået at drive forretningerne videre med øget vækst. Væksten spænder fra en fremgang i bruttofortjenesten på 38 pct. til en tilbagegang på 17 pct. Det viser en brancheanalyse foretaget af EjendomsWatch.

Tallene viser positive vækstrater hos ni ud af de 15 tegnestuer i analysen, der inkluderer arkitektvirksomheder med mere end 50 ansatte og som havde offentliggjort årsregnskab for 2019 pr. 17. juni. Dissing+Weitling topper listen over vækst i bruttofortjeneste fra 2018 til 2019 med 38 pct. Herefter følger Cobe med 26 pct. samt Rubow, KHR og Skala – alle med 22 pct.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

EjendomsWatch får søstermedie i Norge

Watch Medier tager til efteråret endnu et skridt ind på det norske marked med lanceringen af EiendomsWatch, der skal stille skarpt på boligmarkedet i landet og de centrale aktører i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier