EjendomsWatch

Topchefen i Arkitema er færdig efter salg til Cowi

Efter 11 år i spidsen for arkitektfirmaet er Peter H. Berg blevet enig med topchefen hos den nye ejer, Cowi, om, at der er "brug for en ny topchef". Afløser hentes internt.

Thomas Kveiborg er ny adm. direktør i Arkitema Architects, hvor han afløser Peter H. Berg. | Foto: PR / Cowi

Under et år efter at rådgivningsvirksomheden Cowi overtog Arkitema Architects er det slut med Peter H. Berg i chefstolen, meddeler Cowi.

Her konstaterer bestyrelsesformand og Cowi-topchef Lars-Peter Søbye at integrationen af Arkitema Architects i Cowi er forløbet både hurtigt og effektivt og med en "lovende start" for samarbejdet.

"Jeg har derfor haft en dialog med Peter H. Berg om, hvad der skulle være næste skridt for Arkitema Architects og ham selv, og vi blev enige om, at der var brug for en ny topchef. En der kan udvikle og implementere en langsigtet plan for, hvordan Arkitema Architects udvikler sig kommercielt, så vi får en større markedsandel i Skandinavien", siger Lars-Peter Søbye i meddelsen.

Ny Arkitema-topchef bliver hidtidig produktionsdirektør (COO) Thomas Kveiborg, der kom til virksomheden i 2018.

"Thomas har været en del af integrationsholdet og blandt andet drivkraften bag planerne for, hvordan vi er gået til markedet med vores nye partnerskab. Desuden kender han Arkitema Architects ned i detaljen efter at have siddet med det operationelle ansvar. Han er således klædt godt på til at overtage det overordnede ansvar og sikre, at Arkitema Architects vokser," siger Lars-Peter Søbye i meddelelsen.

Thomas Kveiborg er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Han har tilbragt det meste af sin karriere hos Rambøll, hvor han har haft en række lederstillinger.

Rambøll offentliggjorde for nylig, at virksomheden træder i fodsporene på Cowi og køber sig til større arkitektkompetencer. Det sker med overtagelsen af Henning Larsen, der i lighed med Arkitema fortsætter under eget navn.

Tidligere har Sweco overtaget Årstiderne Arkitekter, ligesom Niras åbent har erklæret sin opkøbslyst på andre rådgiverfirmaer. Også KHS Arkitekter er blevet solgt til norske Norconsult.

Rambøll køber Henning Larsen Architects

Cowi skal undersøge mulig fast forbindelse over Kattegat

Sweco er klar til flere opkøb for at øge væksten

Arkitema efter Cowi-opkøb: "Fremtidens vindere skal tilbyde 360 graders rådgivning" 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier