EjendomsWatch

Svindelsag rammer Realdania

Dokumentfalsk og bedrageri løber op i 15 mio. kr., anslår direktør.

Foto: Lars Gunder

Den almennyttige forening Realdania er ramt af en sag om dokumentfalsk og bedrageri i sit datterselskab Realdania By & Byg, lyder det i en pressemeddelese.

Her fremgår det også, at selskabet har bortvist og politianmeldt en nu tidligere medarbejder.

"Vi ser på sagen med dyb alvor og bekymring. Ordentlighed er en kerneværdi for Realdania og for datterselskabet Realdania By & Byg. Det er en værdi, vi værner meget om, og sagen er derfor overgivet til politimæssig efterforskning," siger Peter Cederfeld, adm. direktør i Realdania By & Byg, i meddelelsen.

Det er endnu ikke fuldt afdækket, hvor stort et beløb, sagen vedrører. Dette afklares ved en revisionsgennemgang og den kommende politiefterforskning, lyder det videre i meddelelsen.

"Med det store forbehold, at gennemgangen og efterforskningen kan vise noget andet, så er vores bedste bud, at sagen omhandler et beløb i omegnen af 15 mio. kr. Vi tager sagen meget alvorligt. Og selv om vi allerede har meget grundige kontrolsystemer, er vi i gang med at gennemgå dem omhyggeligt for at sikre, at alle systemer og kontrolmiljøer bliver testet og justeret med det formål at undgå noget lignende i fremtiden," siger Peter Cederfeld.

Realdania og Realdania By & Byg har af hensyn til den politimæssige efterforskning på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen, lyder det.

Arkitekter bag koldkrigsmuseum i atomsikker bunker er fundet

Realdanias nye investeringsdirektør er på plads

Femte generation af ejendomsfamilie indtræder i Realdanias repræsentantskab

Realdania, Cowi og Industriens Fond sætter millioner i digital byudvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier