EjendomsWatch

Realdania- og A.P. Møller-støttet kulturprojekt finder totalrådgiver

Totalrådgiverholdet blev valgt blandt 26 ansøgere til at stå for opførelsen af den nye Vestsalen på 1200 kvm til koncert- og kulturstedet Fængslet – det forhenværende Horsens Statsfængsel.

Cubo Arkitekter vinder opgaven om at tegne Vestsalen til Fængslet i Horsens. Foto: Visualisering/Cubo Arkitekter.

Tegnestuen Cubo Arkitekter vinder konkurrencen om at opføre Vestsalen, en ny kultur-, event- og konferencesal, på Fængslet i Horsens. 26 hold søgte i første omgang om prækvalifikation til opgaven.

Det oplyser Realdania i en pressemeddelelse fredag.

"Den nye kultur-, event- og konferencesal vil gøre Fængslet til et af regionens mest markante kulturhuse med et rum af høj kvalitet, der både kan fungere som koncertsal, teaterscene, messe- og konferencerum og VIP-loungeområde ved store koncerter i fængselsgården," skriver Realdania i meddelelsen.

Salen bliver ca. 1200 kvm og kan rumme 1000 gæster. Projektet har modtaget bevillinger samlet 83 mio. kr. fra Foreningen Realdania, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal og Familien Hede Nielsens Fond. Realdania og A.P. Møller-fonden har bevilliget 40 mio. kr. hver.

Foruden Cubo består totalrådgiverholdet af Rambøll, der skal stå for ingeniør-, installations- og akustiksiden, mens arkitekt Kristine Jensens Tegnestue skal stå for landskabsdelen.

Vestsalen står efter planen klar til indvielse i december 2021.

Fængslet er det tidligere Horsens Statsfængsel. Siden de sidste indsatte forlod fængslet i 2006, har stedet været brugt som blandt andet koncertsted og har huset bands som Metallica og Aerosmith.

Rådgivere på plads i Aarhus-projekt til 250 mio. kr.

Nyt bykvarter med 700 boliger på vej i Aarhus

Aarhus-projekt til 250 mio. sendes i udbud

Højere priser får totalentreprenørs bundlinje til at skrumpe

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier