EjendomsWatch

Cowi køber Arkitema Architects for trecifret millionbeløb

Danmarks største arkitektfirma overtages af ingeniørrådgiveren, og dermed fortsætter konsolideringen i branchen.

Lars-Peter Søby, adm. direktør i Cowi, der nu overtager Arkitema. | Foto: Stine Bidstrup

Rådgivningskoncernen Cowi, der har 6700 ansatte, overtager Arkitema Architects i en handel til et trecifret millionbeløb, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

"1 plus 1 giver 3 i denne handel. Vi har allerede hver især ledende positioner i markedet, men sammen kan vi spille hinanden endnu bedre og levere innovative, integrerede løsninger af høj kvalitet til vores kunder. Desuden åbner købet for nye udviklingsmuligheder for vores medarbejdere," siger Cowi-topchef Lars-Peter Søbye i meddelelsen.

Målet med opkøbet er at levere endnu bedre, smukkere og mere sammenhængende løsninger inden for byudvikling, liveability, klima og bæredygtighed, lyder det.

Overtagelsen af Arkitema sker pr. 1. januar 2019 og vil bringe omkring 550 nye medarbejdere ind i virksomheden som en selvstændig forretningsenhed.

Adm. direktør hos Arkitema Architects Peter Hartmann Berg glæder sig over aftalen:

"Med Cowi får vi en stærk ejer, der kan åbne nye markeder og være med til at udvikle vores virksomhed. Samtidig bevarer vi vores stærke brand og virksomhedskultur. Vi glæder os til at præsentere alle de nye muligheder for vores kunder og medarbejdere," siger han.

Cowi har været på markedet i næsten 90 år, mens Arkitema fylder 50 til næste år.

Aftalen om købet af Arkitema er sendt til godkendelse hos konkurrencemyndighederne, som forventes at komme med et svar inden for et par måneder. Aftalen omfatter en fortrolighedsklausul om prisen, lyder det.

Cowi-topchefen booster indtjeningen med luppen rettet mod udvalgte lande

Ingeniørorganisation: Naturligt at vi æder arkitekter og ikke omvendt

Udenlandske rådgiverfirmaer sværmer om danske tegnestuer 

Mere fra EjendomsWatch

Amerikansk investor køber Coop-butikker for 300 mio. kr.

11 supermarkeder på i alt 13.100 kvm har skiftet hænder i en sale & leaseback-aftale mellem Coop Danmark og amerikanske W.P. Carey. "Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey," udtaler amerikanerne, der ser handlen som starten på et langsigtet partnerskab.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

På dagens liste er en større trecifret millionhandel faldet på plads mellem amerikanske Hines og svenske Bonava. De i alt 21 transaktioner rummer også bl.a. Jeudan, ATP Ejendomme, Aldi og Rema 1000. Oversigten bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier