EjendomsWatch

Medarbejdere i ejendomsstyrelse anholdt for svindel

Rigsrevisionen konkluderer, at medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse i årevis ukontrolleret har kunnet svindle med indkøb for flere hundrede millioner kroner, skriver Altinget. (Opdateret)

Formand for statsrevisorerne Henrik Thorup (th.) i 2017 med daværende formand Peder Larsen. På baggrund af Rigsrevisionens rapport skal de beslutte graden af kritik. | Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

I årevis har medarbejdere i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse uden andres indblanding kunnet bestille varer og tjenesteydelser, kvittere for modtagelsen og godkende betalingen for varerne og tjenesteydelserne.

Dermed har den enkelte medarbejder selv kunne gennemføre fiktive indkøb på vegne af styrelsen, der med et budget på knap to milliarder kroner er ansvarlig for alle Forsvarets bygge- og anlægsprojekter samt driften af alle Forsvarets bygninger. Det fremgår af en revisionsrapport, som Rigsrevisionen har udarbejdet om ejendomsstyrelsens regnskabs- og indkøbspraksis, skriver Altinget.

På baggrund af Rigsrevisionens undersøgelse er to medarbejdere blevet politianmeldt for svindel, da de mistænkes for at have benyttet sig af hullerne i systemet. Det bekræfter Forsvarsministeriet over for Altinget.

Ifølge Ritzaus Bureau er de to efterfølgende blevet anholdt.

Rigsrevisionen har undersøgt en lang række indkøb foretaget af medarbejdere i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og fundet brud på almindelige regnskabsregler i 75 procent af indkøbene.

Foruden den manglende kontrol af bestilling, levering og betaling, så er der også blevet betalt for varer og tjenesteydelser, som ikke er blevet leveret. Desuden er mere end 80 procent af de fejlbehæftede indkøb blevet bestilt og betalt i december og først leveret året efter.

"Rigsrevisionens rapport er skræmmende læsning, og det er meget, meget alvorligt," siger forsvarsminister Trine Bramsen (S) til Altinget. Hun har sendt et rejsehold fra ministeriet afsted til ejendomsstyrelsen i Hjørring og vil ikke udelukke en advokatundersøgelse.

Rapporten fra Rigsrevisionen skal behandles på statsrevisorernes møde fredag formiddag.

"Der er forskellige ting i sagen, som jeg noterer som højst usædvanlige," siger formand for statsrevisorerne, Henrik Thorup til Altinget.

På mødet skal statsrevisorerne beslutte sig for, hvor hård kritik de skal komme med. Flere statsrevisorer siger til Altinget, at der formentlig bliver tale om hård og sønderlemmende kritik

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Altinget.)

(Artikel opdateret kl. 16.30 med oplysning om anholdelse, rubrik ændret.)

500 bygninger i forsvaret skal serviceres af ISS

Forsvaret sender endnu en historisk ejendom i København på markedet

Forsvaret sender flere københavnerejendomme på markedet

De Linde løber med liebhaverejendom fra 1742 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier