EjendomsWatch

De Linde løber med liebhaverejendom fra 1742

Historiske bygninger, som har været ejet af Forsvaret siden 1700-tallet, er solgt til velpolstret investor. Vi har lang tidshorisont, siger direktør.

Foto: PR

Hvor tit har en 274 år gammel ejendom kun har haft en og samme bruger?

Det er ikke desto mindre tilfældet med ejendommen Kuglegården på den gamle flådestation Holmen i København, hvor Forsvaret i løbet af 2017 fraflytter.

Sådan én som denne ville du også kunne se i vores bøger om 2 år og om 20 år - og længere ud i fremtiden.

Klaus Bendix Poulsen, adm. direktør, Byggeselskab Mogens de Linde.
Nu er Kuglegården efter et offentligt udbud med i alt seks bydere blevet solgt til aarhusianske Byggeselskab Mogens de Linde, som i forvejen er aktiv på Holmen. Planerne er store for den den delvist fredede ejendom, når Værnsfælles Forsvarskommando flytter ud:

"Det er fantastiske bygninger. Man bliver i godt humør af at være der. Og når Forsvaret engang er fraflyttet, vil vi gå i gang med at gøre noget lækkert ud af det," siger Klaus Bendix Poulsen, der er adm. direktør i Byggeselskab Mogens de Linde.

Hører til de større investeringer

Han mener, at området er oplagt til mange ting, fortrinsvist erhverv, og bekræfter, at købsprisen på lige godt en kvart mia. kr. hører til blandt de større investeringer, siden Mogens de Linde sammen med sin tvillingebror debuterede på ejendomsmarkedet i 1974.

"Det er da en ok portion penge. Men vi lever jo af, at tingene på langt sigt kan løbe rundt," siger de Linde-chefen.

Den offentlige vurdering fra 2015 lyder på 164 mio. kr. for den 25.000 kvm store ejendom, der er tegnet af Københavns store bygmester Philip de Lange.

Foto: PR
Foto: PR

Kuglegården ligger på Arsenaløen - her et billede fra før de nye gang- og cykelbroer Trangravsbroen og Inderhavnsbroen blev taget i brug. Foto: PR.

I udbudsmaterialet er skønnet en salgspris på 225 mio. kr. - men Byggeselskab Mogens de Linde endte altså med at give noget mere.

Ifølge Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse var der en prisforskel på hele 42 mio. kr. til det næsthøjeste af de i alt seks indkomne bud.

"Ejendommen blev solgt for 253 mio. kr., mens næsthøjeste bud lå nærmere vores egen vurdering. Så vi var ikke i tvivl om, at det var en højdespringer, vi havde fat i her," siger kontorchef i styrelsen Jan Boll Jespersen til EjendomsWatch.

Det bekræfter Klaus Bendix Poulsen fra Byggeselskab Mogens de Linde:

Vi var ikke i tvivl om, at det var en højdespringer, vi havde fat i her.

Jan Boll Jespersen, kontorchef i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.
"Som udgangspunkt, når vi køber en ejendom, er det for at beholde den. Og sådan én som denne ville du også kunne se i vores bøger om 2 år og om 20 år - og længere ud i fremtiden," siger han.

To lån netop optaget

Af tingbogen fremgår, at der i slutningen af juli er optaget to lån på hver 75,9 mio. kr. i ejendommen. Det ene er et fastforrentet lån til 3 pct. i rente, mens det andet er variabelt til 0,28 pct. i rente.

Som EjendomsWatch tidligere har beskrevet har Byggeselskab Mogens de Linde gennemgået et generationsskifte, der betyder, at den 65-årige Mogens de Linde har overdraget selskabets aktiekapital til sine børn. De Linde sidder dog fortsat som bestyrelsesformand.

Ifølge seneste regnskab er selskabets ejendomsportefølje på knap 2 mia. kr. - men hvor stor den samlede portefølje er oppe på, når også Mogens de Lindes ejendomme i personligt ejerskab regnes med, rykker Klaus Bendix Poulsen ikke lige ud med.

"Den er god nok. Det får du mig aldrig til at sige noget om. Men sagt på den beskedne måde: Det går ok," siger Klaus Bendix Poulsen.

Ifølge Jan Boll Jespersen fra Forsvarets Ejendomsstyrelse påbegyndes den sidste store udflytning fra Kuglegården til august næste år.

Foto: PR
Foto: PR
 

Søn af kendt ejendomsinvestor bygger sit eget fra grunden

Kendt aarhusiansk ejendomsmatador gør klar til næste generation

Købere står på spring til Forsvarets forladte københavnerejendomme

Mere fra EjendomsWatch

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Klumme: Andelsboliger som vi kender dem ér fremtiden

Andelsboliger er hverken ejerboliger eller noget der minder om almene boliger, og det skal de heller ikke være i fremtiden, lyder det fra danske andelsboligforeningers talerør i denne klumme, der lægger afstand til påstande om at være spekulanter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier