EjendomsWatch

Forsvaret sender endnu en historisk ejendom i København på markedet

Endnu en af forsvarets fredede ejendomme i det historiske Nyboder-kvarter bliver nu sat til salg.

Foto: Forsvarets Ejendomsstyrelse/PR

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse vil nu sælge yderligere ud af sin portefølje i Nyboder-kvarteret i nær Østerport i København. Styrelsen har således sat en fredet ejendom i De Grå Stokke til salg, nærmere bestemt Byhus 25, oplyser styrelsen.

Ejendommen er i dag indrettet med 10-11 lejligheder, og i perioden 2005 til 2007 blev den renoveret og delvist nyindrettet med nyt tag og efterisolering, lige som bade- og køkkenfaciliteterne fik en kærlig hånd.

Byhus 25 er beliggende i Rævegade 6-9 og Sankt Pauls Plads 10 tæt ved Amalienborg Slotsplads og Kastellet, og det samlede bygningsareal ligger ifølge BBR på 891 kvadratmeter. Ifølge Forsvarets udbudsmateriale lyder ejendomsværdien på 18,6 mio. kr.

Det historiske Nyboder har efterhånden en del år på bagen. Helt tilbage i 1631 blev del første del af området opført af Kong Christian d. 4. til brug for flådens faste håndværkere, matroser og underofficerer. Byhus 25, der nu sættes til salg, er dog en del af det nyere Nyboder, der blev opført omkring 1890.

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelsen har efterhånden sat en række af ejendommene i De Grå Stokke til salg, blandt andet i oktober 2016, og ifølge styrelsen er der god interesse. 

"Vi har oplevet god efterspørgsel bl.a. fra vores køberkartotek, som løbende bliver holdt orienteret om frasalg," sagde Peter Marcus Clausen, afdelingsleder i styrelsen, til EjendomsWatch i maj 2016.

Forsvaret sender flere københavnerejendomme på markedet

Købere står på spring til Forsvarets forladte københavnerejendomme

Tiger-grundlægger køber historisk ejendom for 161 mio. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier