EjendomsWatch

EDC-direktør afviser at nye vurderinger spolerer økonomien i andelsboligforeninger

"De foreninger, der er værdisat af en professionel valuar vil ikke mærke nogen forskel med de nye offentlige vurderinger," siger erhvervsdirektør i EDC som modsvar på en artikel i Berlingske, der lovede tømmermænd til andelsforeninger med høje valuarvurderinger.

Andelsforeninger, der er værdisat af en professionel valuar, vil ikke mærke forskel med nye offentlige vurderinger, mener mægler. | Foto: Finn Frandsen/Politiken.

Ingen andelsboligforeninger, der er værdisat gennem en valuarvurdering, bliver påvirket af de nye offentlige ejendomsvurderinger, der er på vej.

Sådan lyder det fra en af landets største mæglervirksomheder EDC Erhverv Poul Erik Bech, efter Berlingske 5. oktober skrev, at nogle andelshavere kan se frem til økonomiske tømmermænd grundet høje valuarvurderinger, når de nye ejendomsvurderinger lander.

"De foreninger, der er værdisat af en professionel valuar, vil ikke mærke nogen forskel med de nye offentlige vurderinger, da den offentlige vurdering slet ikke indgår som et parameter i værdiansættelsen. Det gør referenceejendomme derimod samtidig med lang række andre principper, som sikrer, at en valurarvurdering værdisætter andelsboligen på samme vilkår som det frie marked for boligejendomme," udtaler Jørgen Jørgensen, erhvervsdirektør i EDC Erhverv Poul Erik Bech i en pressemeddelelse fredag.

Han understreger, at selvom nogle påstår at valuarvurderinger visse steder er sat for højt, så udregner man efter et forsigtighedsprincip, der sikrer en konservativ vurdering, der følger prisudviklingen realistisk.

Det offentlige vurderinger har været kunstigt lave siden 2012, og det forholder sig derfor anderledes for de andelsboligforeninger, som følger de offentlige vurderinger, siger han.

"Hvis en forening er værdisat efter den offentlige vurdering, vil de opleve en positiv prisregulering, fordi markedet i dag er et helt andet end i 2012."

Frederiksberg-borgmester vil skåne andelshavere i revideret boligreguleringslov

Sydbank smækker pengekassen i for udlån til andelsboliger

Ejendomslobby venter tab for andelsboliger ved en strammere boligreguleringslov

Advokat: Nye ejendomsvurderinger bliver reelt uden klageadgang

Skatteministeriet efter hård kritik: Ejendomsvurderinger kommer til tiden 

Mere fra EjendomsWatch

Amerikansk investor køber Coop-butikker for 300 mio. kr.

11 supermarkeder på i alt 13.100 kvm har skiftet hænder i en sale & leaseback-aftale mellem Coop Danmark og amerikanske W.P. Carey. "Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey," udtaler amerikanerne, der ser handlen som starten på et langsigtet partnerskab.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

På dagens liste er en større trecifret millionhandel faldet på plads mellem amerikanske Hines og svenske Bonava. De i alt 21 transaktioner rummer også bl.a. Jeudan, ATP Ejendomme, Aldi og Rema 1000. Oversigten bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier