EjendomsWatch

MT Højgaard skal opføre erhvervsbyggeri i Nuuk til 100 mio. kr.

MT Højgaard vender tilbage til Grønland med et erhvervsbyggeri i Nuuk, efter koncernen i 2016 mistede en milliardkontrakt på Thule-basen til en amerikansk aktør.

Nuuk i Grønland. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Entreprenørkoncernen MT Højgaard har fået en ordre på opførelse af en erhvervsejendom i Nuuk i Grønland på knap 4000 kvm.

Bygherren er selskabet Usisaat, der skal bruge ejendommen som domicil, og projektet har en værdi af 100 mio. kr., fortæller MT Højgaard i en pressemeddelelse.

Dermed vender MT Højgaard tilbage til Grønland, efter koncernen i 2016 sammen med Aarsleff mistede en milliardkontrakt på Thule-basen til amerikanske Exelis Services.

"Det er en spændende opgave for os. Vi har mange års erfaring med at bygge på Grønland og har sammen med bygherre og arkitekt skabt en multifunktionel og moderne erhvervsejendom, hvor bygherre kan samle alle sine aktiviteter," siger Jóannes Niclassen, der er divisionsdirektør for MT Højgaards aktiviteter i Nordatlanten, i meddelelsen.

Ejendommen kommer til at indeholde en containerhal på 670 kvm i 13 meters højde, et højlager på 450 kvm i 12 meters højde samt en administrationsdel på 1300 kvm fordelt på fem plan med et orangeri øverst.

Der bliver desuden etableret autoværksted, varmecentral, diverse værksteder og self-storage på samlet 1540 kvm.

Arkitektfirmaet Ole Lindahls Tegnestue er arkitekt på projektet, mens MT Højgaard er både rådgivende ingeniør og udførende på byggeriet.

"Jeg er sikker på, at den løsning, vi er landet på, er den helt rigtige for virksomhedens fremtidige virke. De moderne faciliteter, vi får, giver os nye muligheder og vil medvirke til at styrke vores forretning," udtaler Hans Gerstrøm, direktør i Usisaat, i meddelelsen.

Byggeriet ventes afsluttet og klar til aflevering i fjerde kvartal af 2020.

Grønlandsk prestigeprojekt forsinket et år 

MT Højgaard-boss: "Det er dybt beklageligt og utilfredsstillende" 

Aarsleff-topchef: Tab af kæmpe kontrakt i Thule overrasker 

Medie: MT Højgaard og Aarsleff mister milliardkontrakt

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier