EjendomsWatch

Grønlandsk prestigeprojekt forsinket et år

At bygge nord for polarcirklen kan give udfordringer. Det må Realdania-partnerskabet bag Ilulissat Isfjordscenter sande. Nu bliver byggeprojektet et år forsinket.

Foto: Foto: PR-illustration af Image By Mir

Prestigeprojektet Ilulissat Isfjordscenter i Vestgrønland bliver udskudt med et år.

Det oplyser bygherre på projektet Realdania By & Byg i en pressemeddelelse.

Sammen med de øvrige parter bag byggeriet har Realdania besluttet at udskyde opstarten på byggeriet af Ilulissat Isfjordscenter til foråret 2019 i stedet for i indeværende år. Forsinkelsen skyldes blandt andet, at tilpasninger af projektet samt detailtegning og -beregning har taget længere tid end forventet.

"Ilulissat Isfjordscenter har en kompleks og udfordrende bygningsgeometri. Og når man bygger nord for polarcirklen, er det altid forbundet med risici og korte byggesæsoner på grund af klimaet. Beslutningen har været svær men nødvendig. Med den udskudte byggestart kan vi nu sikre, at alt er klart til byggestart i 2019," siger adm. direktør i Realdania By & Byg, Peter Cederfeld, i pressemeddelsen.

En anden forhindring har været, at man ikke har kunnet få bygningens bærende stålkonstruktioner produceret og sendt til montering i 2018, lyder det.

"Vi har en positiv dialog med totalrådgiver Dorte Mandrup og bygherre Realdania By & Byg om tilretningerne i projektet, så vi kan være klar til byggestart i 2019," udtaler Karl Jensen, direktør i KJ Greenland, der er hovedentreprenør på projektet.

Projektet blev påbegyndt i 2012 og har et støttebeløb på 83 mio. kr. i ryggen. Det bliver opført af Realdania i partnerskab med Grønlands Selvstyre og Avannaata Kommunia og får støtte fra Nordea-fonden, oplyser Realdania.

Isfjordscentret bliver bygget med det formål at styrke turismeudviklingen i området ved at formidle områdes historie, udvikling og klimaforandringernes betydning. Med forsinkelsen forventes projektet nu at være klar til indvielse i oktober 2021.

Grønlands hovedstad vil udvikle for milliarder

Bygherre skrotter milliardprojekt hos Bjarke Ingels Group

Forsiden lige nu

Elevator-millionær sælger ud: "Jeg runder 75 næste gang"

12 sjællandske udlejningsejendomme bliver nu sendt på markedet af sønderjysk investor med mursten for et trecifret millionbeløb. Nødlidende ejendomme, hvor stumperne er blevet overtaget, har stille og roligt opbygget porteføljen, siger han til EjendomsWatch.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Konsolideringen blandt administratorer fortsatte i den forløbne uge, da Administrea og Salling Ejendomsadministration fik nye ejere hos 360 North og Newsec Datea. I København købte Aberdeen Standard 106 boliger af Pensam, mens entreprenørkoncern MT Højgaard måtte nedjustere efter tabt voldgift.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier