Grønlandsk prestigeprojekt forsinket et år

At bygge nord for polarcirklen kan give udfordringer. Det må Realdania-partnerskabet bag Ilulissat Isfjordscenter sande. Nu bliver byggeprojektet et år forsinket.
Foto: Foto: PR-illustration af Image By Mir
Foto: Foto: PR-illustration af Image By Mir

Prestigeprojektet Ilulissat Isfjordscenter i Vestgrønland bliver udskudt med et år.

Det oplyser bygherre på projektet Realdania By & Byg i en pressemeddelelse.

Sammen med de øvrige parter bag byggeriet har Realdania besluttet at udskyde opstarten på byggeriet af Ilulissat Isfjordscenter til foråret 2019 i stedet for i indeværende år. Forsinkelsen skyldes blandt andet, at tilpasninger af projektet samt detailtegning og -beregning har taget længere tid end forventet.

"Ilulissat Isfjordscenter har en kompleks og udfordrende bygningsgeometri. Og når man bygger nord for polarcirklen, er det altid forbundet med risici og korte byggesæsoner på grund af klimaet. Beslutningen har været svær men nødvendig. Med den udskudte byggestart kan vi nu sikre, at alt er klart til byggestart i 2019," siger adm. direktør i Realdania By & Byg, Peter Cederfeld, i pressemeddelsen.

En anden forhindring har været, at man ikke har kunnet få bygningens bærende stålkonstruktioner produceret og sendt til montering i 2018, lyder det.

"Vi har en positiv dialog med totalrådgiver Dorte Mandrup og bygherre Realdania By & Byg om tilretningerne i projektet, så vi kan være klar til byggestart i 2019," udtaler Karl Jensen, direktør i KJ Greenland, der er hovedentreprenør på projektet.

Projektet blev påbegyndt i 2012 og har et støttebeløb på 83 mio. kr. i ryggen. Det bliver opført af Realdania i partnerskab med Grønlands Selvstyre og Avannaata Kommunia og får støtte fra Nordea-fonden, oplyser Realdania.

Isfjordscentret bliver bygget med det formål at styrke turismeudviklingen i området ved at formidle områdes historie, udvikling og klimaforandringernes betydning. Med forsinkelsen forventes projektet nu at være klar til indvielse i oktober 2021.

Grønlands hovedstad vil udvikle for milliarder

Bygherre skrotter milliardprojekt hos Bjarke Ingels Group

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også