EjendomsWatch

Arkitekter skyder tilbage på kritik fra mægler

Direktøren for Akademisk Arkitektforening er uenig i EDC-projektdirektørs udtalelser om, at nybyggede boliger ikke møder efterspørgslen, fordi der lyttes for meget til arkitekternes ideer, skriver Børsen.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling.

Arkitekterne bliver ikke spurgt tilstrækkeligt ind til, hvad der fungerer, når der skal bygges nye boliger. I stedet styres projekter ofte af, hvad der ser godt ud i ejendomsmægleres salgsannoncer.

Det siger Lars Autrup, arkitekt og direktør i Akademisk Arkitektforening, til Børsen.

"Rigtig mange arkitekter er dødhamrende frustrerede over resultatet af boligbyggeriet. Men de er kun inviteret en lille smule med til festen, når de vigtige beslutninger tages," siger han til avisen.

Udtalelsen kommer efter, Kenneth Nielsen, projektdirektør fra EDC Poul Erik Bech, 19. april 2019 kritiserede, at der i flere tilfælde bygges noget andet, end hvad der bliver efterspurgt. Det skyldes, mener han, at bygherrer ofte går direkte til arkitekterne frem for at analysere efterspørgslen.

Nybyggede boliger møder ikke efterspørgslen, vurderer mægler

Nye boligprojekter driver fortsat dansk byggeri frem 

Ejendomdanmark: Tomgangen falder – men det gør huslejen også 

Frank Jensen åbner for tusindvis af populære små lejligheder i København

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier