EjendomsWatch

Ejendomdanmark: Tomgangen falder – men det gør huslejen også

Færre danske boliger står tomme, men det har tilsyneladende kostet udlejerne, skriver Berlingske. Huslejen i hovedstaden faldt 0,3 pct. det seneste kvartal.

Der bliver formentlig især givet rabat på huslejen i nybyggede boliger. | Foto: Ritzau Scanpix/Ivan Riordan Boll.

Tomgangen for boliger er faldet med 0,5 procentpoint til 3,3 pct. på landsplan i løbet af det seneste kvartal, viser tal fra Ejendomdanmark. I Københavns centrum, der også indbefatter Carlsberg Byen og Ørestad, er tomgangen faldet med 1,4 procentpoint fra 5,5 pct. for tre måneder siden, skriver Berlingske.

Faldet har dog kostet ejendomsselskaberne på pengepungen. Det seneste kvartal er huslejen i hovedstaden faldet 0,3 pct., og det er formentlig især i de nyere ejendomme, at toppen af huslejen er barberet af. I 2014-2018 steg huslejen med 12 pct. til sammenligning.

"Der bliver bygget meget, og vi kan se på tomgangstallene, at det heldigvis også bliver lejet ud. Men forventeligt nok er huslejen flad eller faldende," siger Morten Marott Larsen, cheføkonom i Ejendomdanmark, til avisen.

Over hele landet er tomgangen faldende for både boliger, butikker, kontorer og industri. Især i Midtjylland er der lav tomgang på butikslokaler. Statistikken fortæller dog ikke, om faldet i tomgang også kan skyldes en aftagning i boligbyggeriet i forhold til det forgangne år.

Aalborg har den højeste tomgang med 7,3 pct., og huslejen er der faldet med 2,6 pct. det seneste kvartal, mens Odense rammer en lav tomgang for boliger på kun 1,1 pct., skriver Berlingske.

Shoppingcentre har færre tomme kvadratmeter

Per Hallgren: Boligejendomme handles til for høje priser

Butiksdød rammer bankerne: Analytiker forudser flere problemer i detailsektoren 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier