EjendomsWatch

Frank Jensen åbner for tusindvis af populære små lejligheder i København

Overborgmester vil sætte turbo på byggeriet for at imødekomme den store efterspørgsel på småboliger og holde prisudviklingen nede.

Foto: /ritzau/Nanna Navntoft

Overborgmester Frank Jensen (S) lægger op til at gøre op med årtiers boligpolitik i hovedstaden.

Det skriver Politiken.

Siden 1990’erne har der i København været et krav ved nybyggeri, der betyder, at nye boliger i gennemsnit skal være 95 kvm, men det lægger Frank Jensen nu op til at bløde op, så halvdelen af nybyggeriet kan være mindre end 95 kvm.

Tidligere har 25 pct. af nybyggeriet fået dispensation for kravet.

"Vi skal have flere mindre boliger eller helt små boliger," siger Frank Jensen til Politiken.

Opblødningen af kravet sker som led i en plan for at få sat turbo på at øge boligmassen, så priserne på lejligheder, rækkehuse og huse ikke løber løbsk. Samtidig ønsker Frank Jensen at målrette et større antal boliger til det stigende antal af københavnere, der bor alene.

Der skal bygges 60.000 nye boliger i København i perioden fra 2019 til 2031 eller i gennemsnit 5000 nye om året. Det vil kunne holde prisstigningerne på landsgennemsnittet, står der i en analyse fra økonomiforvaltningen.

Planerne om at bløde op på 95 kvadratmeterkravet og holde gang i boligbyggeriet i København vækker glæde hos transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), som har været en skarp kritiker af boligpolitikken i hovedstaden.

"Det er indlysende rigtigt, at hvis man har stigende priser, fordi udbuddet af boliger ikke følger med efterspørgslen, så løser man det problem ved øget udbuddet af boliger."

Det er i høj grad pensionsselskaberne, som ifølge overborgmesteren skal være med til at løfte nybyggeriet i København. Pensionsselskabet PKA, som har blandt andet sygeplejersker, fysioterapeuter og socialrådgivere som kunder, har de seneste år investeret mellem 1 og 2 mia. kr. i boliger, og en stor del af investeringerne er faldet i København.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzau bureau på vegne af Politiken)

Ejendomdanmark vil styrke de kommunale huslejenævn

Dansk pensionsselskab møder kritik: "I er ikke bedre end Blackstone"

Nej til straks-indgreb: "Vi skal bevare paragraf fem stykke to"

Lidl-direktør varsler 40-60 nye danske butikker omkring hovedstaden 

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier