EjendomsWatch

Nybyggede boliger møder ikke efterspørgslen, vurderer mægler

Det skaber risiko for tomgang, når nybyggede lejligheder i København ikke møder behovet fra markedet. Sådan lyder vurderingen fra ejendomsmægler Kenneth Nielsen fra EDC Poul Erik Bech. (Opdateret)

Når nye byggerier i København får nye beboere, er det ofte singler, studerende eller ældre, og deres behov bliver ofte ikke mødt, mener ejendomsmægler Kenneth Nielsen. | Foto: Ritzau Scanpix/Tariq Mikkel Khan.

Det er to- og treværelseslejligheder, der bliver efterspurgt i København, og byggeriet af store lejligheder skyder forbi målet. Sådan lyder det fra ejendomsmægler og projektdirektør hos EDC Poul Erik Bech Kenneth Nielsen.

Det skriver Børsen.

“Tomgang er blevet en risikofaktor. Hvis eksempelvis to byggerier ved siden af hinanden bliver færdige på samme tid, bliver det bedste projekt udlejet hurtigst," siger Kenneth Nielsen i en pressemeddelelse.

Ifølge ejendomsmægleren er det positivt, at der i disse år bliver bygget mange boliger i København, hvor der er stort efterspørgsel. Problemet er, at de nye byggerier ikke altid tilbyder det, lejere eller mulige købere efterspørger.

Den demografiske udvikling i de store byer betyder, at mange studerende, singler eller ældre har behov for bolig, og ifølge Kenneth Nielsen er det ikke de store lejligheder på over 90 kvm., de efterspørger. Han mener, at inden de første streger bliver tegnet til nye byggerier, bør udviklere analysere behovet i det lokalområde, der skal bygges.

En regel i Københavns Kommune betyder, at nybyggede boligere i snit skal være 95 kvm. store. Kan Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), få et politisk flertal for det, er han ifølge Børsen villig til at lempe reglen, så flere nye lejligheder passer til singler og studerende, der ikke har brug for mange kvadratmeter.

(Artikel er opdateret kl. 8.20 med yderligere oplysninger og kl. 10.40, hvor det præciseres, at citat stammer fra pressemeddelelse.)

Ejendomdanmark: Tomgangen falder – men det gør huslejen også 

Frank Jensen åbner for tusindvis af populære små lejligheder i København

Torben Christensen og Camelot vil bygge tusindvis af små boliger i Danmark

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Lokal udviklers køb af Svendborg-ejendom optræder på dagens liste. Oversigten over de i alt to handler bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier