EjendomsWatch

Medie: Henning Larsen kan være på vej mod salg eller fusion

Det danske arkitektfirma kan blive det næste store salg eller fusion og dermed følge i flere af landets største arkitektfirmaers fodspor, skriver Børsen.

Mette Kynne Frandsen, adm. direktør og partner i Henning Larsen. | Foto: PR.

Henning Larsen, der står bag projekter som Operaen og Moesgaard Museum og har vundet store udenlandske projekter som Bastilleoperaen i Paris, kan gå et salg eller en fusion i møde.

Det skriver Børsen.

Ifølge avisens oplysninger har Henning Larsen med hjælp fra Nordeas corporate finance-afdeling sat gang i en proces, der kan ende ud i en fusion eller et helt eller delvist salg af tegnestuen.

"Som led i vores strategiske forretningsudvikling holder vi hele tiden øje med strategiske muligheder for at fortsætte den internationale vækst," skriver Mette Kynne Frandsen, adm. direktør og partner i Henning Larsen, i et skriftligt svar til avisen. Hun afviser dog at forholde sig til den fortrolige aftale med Nordea.

Hverken bestyrelsesformand i Henning Larsen Michael Pram Rasmussen eller næstformand Monica Reib ønsker at uddybe, skriver Børsen.

Hvis et salg eller en fusion bliver en realitet, følger Henning Larsen i hælene på andre store danske arkitektfirmaer. Rådgivningskoncernen Cowi købte i november 2018 Arkitema Architects for et trecifret millionbeløb.

"Vi tror på, at fremtidens vindere i rådgivningsbranchen inden for byggeri skal kunne tilbyde både arkitekt- og ingeniørydelser. Altså 360 graders rådgivning. Der er ingen tvivl om at det, at vi bliver lagt sammen med en stor spiller som Cowi, gør, at vi virkelig kan give den gas på det område," sagde Peter Hartmann Berg, adm. direktør for Arkitema Architects, i et interview med EjendomsWatch efter opkøbet.

I januar 2018 fik Årstiderne Arkitekter ny ejer i form af svenske Sweco. Sweco har efterfølgende meldt ud, at man er klar til flere opkøb og bl.a. kigger efter flere arkitektfirmaer for at udbygge selskabets position i Danmark.

Ifølge Børsen fremhæver flere kilder i corporate finance-branchen, at Henning Larsen kan være oplagt for Cowis konkurrent Niras, der allerede har købt arkitektfirmaer i Norge og Sverige.

Cowi køber Arkitema Architects for trecifret millionbeløb

Arkitema efter Cowi-opkøb: "Fremtidens vindere skal tilbyde 360 graders rådgivning" 

Sweco er klar til flere opkøb for at øge væksten

Danske Arkitekter om opkøbsbølge: Vi skal se mod advokatbranchen 

Udenlandske rådgiverfirmaer sværmer om danske tegnestuer

Årstiderne Arkitekter får svensk ejer 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier