Årstiderne Arkitekter får svensk ejer

Den svenske rådgiverkoncern Sweco, der i Danmark tidligere hed Carl Bro og Grontmij, overtager 220 arkitekter. Årstiderne-topchef skal lede ny Sweco-division.
Foto: PR
Foto: PR

Det partnerejede Årstiderne Arkitekter med hjemsted i Silkeborg bliver en del af den svenske rådgivningskoncern Sweco, oplyser parterne.

Dermed fortsætter den senere tids konsolidering i rådgiverbranchen.

"Årstiderne Arkitekter er et perfekt match for Sweco i Danmark, og vi ser frem til at integrere vores forretninger og møde vores kunders efterspørgsel med et serviceudbud, få andre kan tilbyde," siger Tomas Carlsson, topchef i Sweco, i en meddelelse.

Sweco har i forvejen 22 arkitekter i Danmark, og disse vil indgå i en ny division under Sweco Danmark, som Årstiderne Arkitekters topchef, Torben Klausen, skal stå i spidsen for, fremgår det.

"Grunden til, at vi var åbne for et opkøb, var, at vores nuværende form og ejerskab ikke er ideel som udgangspunkt for videre udvikling. Et opkøb var simpelthen det eneste rationelle skridt til vores næste væksttrin. Vi er derfor glade for at blive en del af en større familie, som vi til fulde kan se os selv i," siger Torben Klausen i en pressemeddelelse.

Årstiderne Arkitekter har omkring 220 fuldtidsansatte og en omsætning i seneste regnskabsår på 174 mio. kr., der efterlod et driftsresultat på 15,4 mio. kr.

Købsprisen fremgår ikke, men sælgerkredsen udgøres af partnerne Per Laustsen, Mikkel Westfall, Anders Kærsgaard, Jonas Snickert og Torben Klausen.

Rådgiverfusion varsler næste opkøb 

Årstiderne Arkitekter går mere selektivt til værks

Årstiderne Arkitekter fordobler resultatet

Årstiderne Arkitekter scorer hattrick med stadionbyggerier 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også