EjendomsWatch

Årstiderne Arkitekter får svensk ejer

Den svenske rådgiverkoncern Sweco, der i Danmark tidligere hed Carl Bro og Grontmij, overtager 220 arkitekter. Årstiderne-topchef skal lede ny Sweco-division.

Foto: PR

Det partnerejede Årstiderne Arkitekter med hjemsted i Silkeborg bliver en del af den svenske rådgivningskoncern Sweco, oplyser parterne.

Dermed fortsætter den senere tids konsolidering i rådgiverbranchen.

"Årstiderne Arkitekter er et perfekt match for Sweco i Danmark, og vi ser frem til at integrere vores forretninger og møde vores kunders efterspørgsel med et serviceudbud, få andre kan tilbyde," siger Tomas Carlsson, topchef i Sweco, i en meddelelse.

Sweco har i forvejen 22 arkitekter i Danmark, og disse vil indgå i en ny division under Sweco Danmark, som Årstiderne Arkitekters topchef, Torben Klausen, skal stå i spidsen for, fremgår det.

"Grunden til, at vi var åbne for et opkøb, var, at vores nuværende form og ejerskab ikke er ideel som udgangspunkt for videre udvikling. Et opkøb var simpelthen det eneste rationelle skridt til vores næste væksttrin. Vi er derfor glade for at blive en del af en større familie, som vi til fulde kan se os selv i," siger Torben Klausen i en pressemeddelelse.

Årstiderne Arkitekter har omkring 220 fuldtidsansatte og en omsætning i seneste regnskabsår på 174 mio. kr., der efterlod et driftsresultat på 15,4 mio. kr.

Købsprisen fremgår ikke, men sælgerkredsen udgøres af partnerne Per Laustsen, Mikkel Westfall, Anders Kærsgaard, Jonas Snickert og Torben Klausen.

Rådgiverfusion varsler næste opkøb

Årstiderne Arkitekter går mere selektivt til værks

Årstiderne Arkitekter fordobler resultatet

Årstiderne Arkitekter scorer hattrick med stadionbyggerier

Forsiden lige nu

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Jens Kramer Mikkelsen siger farvel til By & Havn. Abonnenenter på EjendomsWatch kunne i den forløbe uge læse interviews med selskabets bestyrelsesformand, mens direktør uddybede regnskabet. Et andet interview var med stifteren af Schmidt Hammer Larsen, der igangsætter generationsskifte, med Dades, der køber op i Odense og med den nye formand for Ejendomsforeningen Danmark.

Barfoed-direktør: Tomgang irriterer os

Det familieejede ejendomsselskab fra Odense fokuserer på at udvikle og optimere sine nuværende aktiver specielt i hjembyen og København, så de bliver udnyttet optimalt. Omlagte lån og en tiltagende polstring af virksomhedens økonomi giver løfter om et stærkt 2018, siger direktør til EjendomsWatch. Inden for få år runder porteføljen 10 mia. kr., lyder det.

Nyvalgt formand: Vi skal have bedre føling med vores medlemmer

Henrik Dahl Jeppesen vil som ny formand for Ejendomsforeningen Danmark forstærke kontakten til foreningens omkring 5400 medlemmer. Konkret viden om deres dagligdag skal gøre foreningen stærkere over for politikere og skabe en mere synlig forening, siger han til EjendomsWatch i sit første interview i sin nye rolle.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier