EjendomsWatch

Udenlandske rådgiverfirmaer sværmer om danske tegnestuer

De seneste uger har udenlandske kæmper været på rov blandt de danske arkitektvirksomheder. Branchen spår selv flere opkøb i fremtiden, og måske vil de danske ingeniørkoncerner også melde sig på banen.

Niras-topchef Carsten Toft Boesen advarer mod at købe op for dyrt. | Foto: PR

Intet mindre end tre af de største arkitektvirksomheder i Danmark har fået ny udenlandsk ejer i januar. Opkøbsbølgen vil fortsætte, spår branchekilder – og det kan være nogle af de danske ingeniørkæmper, der snart hiver pengepungen frem for at få arkitekter ombord.

Først blev Gottlieb Paludan Architects meldt solgt til den svenske ingeniør- og designgigant ÅF og dernæst Årstidernes Arkitekter til den svenske  rådgivningskoncern Sweco. Senest satte Schmidt Hammer Lassen Architects tirsdag navn på sin nye ejer, som i modsætning til de to andre købere er en ren arkitektvirksomhed. Der er tale om amerikanske Perkins+Will.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier