EjendomsWatch

PLH ombygger kobberhus på 25.000 kvm

PLH Arkitekter står bag en gennemgribende ombygning og renovering af kobberhuset 'Ved Vesterport' i København for Nordea Ejendommen, der i dag hører under Deas.

Det 25.000 kvm store kontorhus har fået en makeover. Foto: PR.

En 25.000 kvm stor kobberejendom, der grundet sin placering har navnet Ved Vesterport, er blevet renoveret fra top til tå. Det oplyser PLH Arkitekter, der har designet den gennemgribende ombygning og renovering, i en pressemeddelelse.

"Vi er stolte af at have bragt en for sin tid meget nyskabende bygning op til dagens standard på en attraktiv og bæredygtig måde. Ved at anvende materialer af høj kvalitet og indrette bygningen fleksibelt og indbydende giver vi nyt liv til en 80 år gammel bygning, så den er klar til en ny måde at arbejde på," siger Claus Johannesen, senior projektleder i PLH Arkitekter i meddelelsen.

I renoveringen har der været fokus på at skabe et omdrejningspunkt i form af et sammenhængende atrium og stueetage, under navnet Office House, med blandt andet kantine og mødefaciliteter, fremgår det. Et betondæk fra det tidligere indre gårdrum er fjernet, og der er i stedet installeret glastag over atriummet.

Bygningen har samtidig fået et nyt indgangsparti fra Meldahlsgade.

EJW Ved Vesterport PLH Arkitekter 2 2018.jpg
PLH Arkitekter kalder det nye atrium 'Office House'. Foto: PR.

"Det nye Office House er bygningens repræsentation udadtil mod byen. Ved at gå gennem en indbydende lobby kommer man ind i et stort, flot atriumrum, hvorfra vi har etableret adgang til de øvrige kontorer og mødecenter," siger Claus Johannesen.

Ved Vesterport er opført i 1932 af arkitekterne Ole Falkentorp og Povl Baumann og er Danmarks første store, funktionalistiske byggeri og den første danske bygning opført med markant jernskelet, som hidtil kun var set i skyskraberne i New York, fremgår det.

Bygherren på projektet er Nordea Ejendomme, der i dag er overtaget af Deas.

PLH Arkitekter er en partnerejet arkitektvirksomhed med 41 års erfaring og 90 medarbejdere.

PLH Arkitekter mere end fordobler indtjeningen

Finanskoncerner gør op med kontorfrådseri

Danske arkitekter vinder pris i Litauen

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier