EjendomsWatch

MT Højgaard-topchef stopper på posten

Torben Biilmann er færdig som adm. direktør i MT Højgaard. Det skyldes manglende resultater, meddeler bestyrelsen efter nedjustering.

Foto: PR

Entreprenørkoncernen MT Højgaard skal have ny topchef efter seks år med Torben Biilmann som øverstkommanderende.

"Som en følge af selskabets manglende resultater, har bestyrelsen i MT Højgaard A/S meddelt, at adm. direktør Torben Biilmann pr. den 16. august fratræder sin stilling," meddeler bestyrelsen i forbindelse med en nedjustering af forventningerne til 2018.

"Vi må konstatere, at de nødvendige forbedringer af MTH Groups drift og indtjening ikke har materialiseret sig i det tempo, som bestyrelsen ønsker," siger bestyrelsesformand Søren Bjerre-Nielsen ifølge meddelelsen.

MT Højgaard, der er ejet af de børsnoterede selskaber Monberg & Thorsen og Højgaard Holding, venter nu et driftsresultat på 0-50 mio. kr. mod tidligere 140-180 mio. kr. Forventningerne til omsætningen er uændret omkring 6,8 mia. kr.

Bestyrelsen har allerede indledt jagten på en ny adm. direktør. Indtil vedkommende kan begynde, vil formandsskabet i MT Højgaard varetage den daglige ledelse i samarbejde med koncernledelsen.

MTH Groups foreløbige regnskab for andet kvartal viser et driftsunderskud før særlige poster på 34 mio. kr. mod et overskud på 38 mio. kr. i samme periode sidste år. Resultatet betegnes som utilfredsstillende. Omsætningen faldt til 1,7 mia. kr. fra 1,9 mia. kr. i 2017

MT Højgaard skal løftes efter ny skuffelse: Topchef vil måle, om medarbejderne er digitale nok

MT Højgaard-chef ser afslappet på rivals vokseværk

MT Højgaard vinder aftale på 94 almene boliger

MT Højgaard lander kontrakt på 140 mio. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier