EjendomsWatch

MT Højgaard skal løftes efter ny skuffelse: Topchef vil måle, om medarbejderne er digitale nok

Det tager tid at ændre adfærden blandt medarbejderne hos MT Højgaard. Sådan lyder forklaringen fra topchefen gennem fire år på, at entreprenørkoncernen endnu engang har måttet se indtjeningen smuldre.

Han fik konkurrenten NCC på ret køl, og nu var det MT Højgaards tur. Efter milliontab og et årti, hvor overskudsgraden aldrig nåede over 3,2 pct., besluttede bestyrelsen sig for at sætte en turnaround i gang. Den rette mand til at vende udviklingen i entreprenørgiganten, som er resultatet af fusionen mellem Højgaard & Schulz og Monberg & Thorsen tilbage i 2001, hed Torben Biilmann.

Han satte sig i direktørstolen i efteråret 2012. Nu fire år senere skranter forretningen atter, selv om Torben Biilmann med et positivt 2015-regnskab erklærede sin turnaround for afsluttet. Det har imidlertid vist sig, at det ikke bare er sådan lige til at få ændret kulturen i entreprenørkoncernen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier