Comwell vil forsvare sin position i Kolding med 15 etagers tårn

Comwell i Kolding planlægger at udvide med 120 hotelværelser ekstra samt større konference- og mødefaciliteter. Udvidelse bliver på 8600 kvm og indeholder et 15 etager højt tårn. Planerne, som løber op i et trecifret millionbeløb, skal først forbi kommunen.
Udvidelsesplanerne for Comwells hotel i Kolding. | Foto: PR
Udvidelsesplanerne for Comwells hotel i Kolding. | Foto: PR

Hotelkæden Comwell vil sikre sin position i Kolding og Trekantområdet med en større udvidelse og opdatering af sit konferencehotel i Kolding.

Planerne er sendt til Kolding Kommune, som skal give tilladelse til udvidelsen, skriver Comwell i en pressemeddelelse.

Hvis udvidelsesplanerne bliver en realitet, vil Comwell Kolding få 120 ekstra værelser og dermed komme op på samlet 300. Samtidig vil den nuværende restaurantkapacitet blive fordoblet og konference- og kongresfaciliteterne forøget med op til 2200 kvm. Samlet er udvidelsen på 8600 kvm og indebærer blandt andet opførelsen af et tårn på 15 etager.

Herudover skal hotellets nuværende 180 værelser og øvrige faciliteter gennemgå en gennemgribende renovering. Samlet vil det hele løbe op i et trecifret millionbeløb, lyder det i meddelelsen.

Udvidelsesønsket sker med afsæt i en voksende efterspørgsel på moderne og store møde- og konferencefaciliteter.

Koldings placering har fået ledelsen i Comwell til at udvælge netop det hotel som egnet til en sådan investering.

"Udviklingen er gennem en årrække gået i retning af, at møderne vokser, og der er behov for mere plads, ligesom konkurrencen med de større byer i provinsen er skærpet," udtaler Peter Schelde, koncernchef i Comwell, i meddelelsen.

Han tilføjer, at han håber, at kommunen vil lege med og give sin tilladelse til tårnet, således at Kolding kan forstærke sin position som konferenceby.

Det ønske lader det til, at politikerne er åbne over for.

"Vi ser frem til, at et udvidet Comwell får Kolding til at vokse som konferenceby. Vi kan jo se på tallene i de senere år, at flere og flere overnatter i Kolding, både konferencegæster og turister. Så lad os få succesen til at vokse," udtaler Koldings borgmester, Jørn Pedersen (V).

En udvidelse af Comwell Kolding kan betyde 40-50 nye arbejdspladser på hotellet, som i dag beskæftiger hotellet 120 medarbejdere, skriver Comwell.

Comwell rammer forbi sine resultatforventninger

Hoteldirektør: 7600 nye hotelværelser kan udløse nedtur i branchen

Comwell vil udvide Aarhus-hotel med 198 værelser og sky-bar

Hotelkæde-ejer dømmer Jylland ude – skruer op for hovedstaden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også