Hoteldirektør: 7600 nye hotelværelser kan udløse nedtur i branchen

En forøgelse i antallet af hotelværelser i København på 47 pct. over de næste tre år kan betyde nedgang for hotelbranchen. Brøchner Hotels' direktør er forberedt på den kommende "magtkamp".
Foto: PR
Foto: PR

København vil i løbet af de kommende tre år få 7600 nye hotelværelser mod 16.000 i dag. Det er en forøgelse på 47 pct., og alt for meget i forhold til hvad hotelmarkedet i hovedstaden kan bære, mener direktør for Brøchner Hotels, Karim Nielsen.

Det skriver Børsen, som har talt med direktøren om udviklingen i hotelbranchen.

Cabinn, Scandic og Clarion er blot et udsnit af de hotelkæder, som enten allerede er i fuld gang med at bygge et nyt hotel i hovedstaden eller har planer om at opføre et. Forventningen er, at ca. 6000 nye værelser vil stå klar inden for de næste to år fra 2019-2020, og at den samlede pipeline af nye hoteller fra 2018-2021 løber op i en værdi på omkring 21 mia. kr., skriver Børsen.

Karim Nielsen mener, at de mange ekstra hoteller i hovedstaden vil skabe en situation med et overudbud, som kan ændre belægningsprocenten i København, som har været tårnhøj de senere år. Han regner med, at den vil falde til omkring 10 pct. og et prisfald på 10-20 pct. for en overnatning, når overkapaciteten indtræffer.

"Vi har hele tiden været beredt på, at der ville komme et stort tilvækstboom af hotelværelser. Vi er forberedte på den magtkamp, der kommer. Udbuddet vil være markant større end efterspørgslen i en kortere periode. I den periode vil der være hårdere kamp om kunderne, og kunderne vil få bedre priser," forklarer Karim Nielsen.

I 2017 skrev mediet Finans, at antallet af hotelovernatninger i København boomede. Ifølge Stig Plon Kjeldsen, der er analysechef i Nybolig Erhverv København, ville 2016 blive endnu bedre end 2015, hvor der også havde været stor fremgang i antal overnatninger. Han forventede en vækst på hele syv pct. sammenholdt med 2015.

Han vurderede, at hovedstadens hotelmarked generelt siden 2006 har oplevet en kontinuerlig positiv vækst, hvor antallet af årlige overnatninger er vokset med 2,3 mio. fra 2006 til 2015, hvor det samlede antal overnatninger var på 6,9 millioner.

Hotelfamilie gennem 35 år vil tage chancer i jagten på vækst 

Comwell vil udvide Aarhus-hotel med 198 værelser og sky-bar

Gæsterne strømmer til danske hoteller

Hotelkæde-ejer dømmer Jylland ude – skruer op for hovedstaden

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende