Hotelkæde-ejer dømmer Jylland ude – skruer op for hovedstaden

Det jyske hotelmarked er "totalt uinteressant". Derimod skal der skrues fuldt op for blusset i København, lyder det fra ejeren af lavprishotelkæden Cabinn, Niels Fennet, som har et nyt hotel på vej i hovedstaden.
Foto: Finn Frandsen/Polfoto
Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Lavprishotelkæden Cabinn kommer for fremtiden til at skrue op for København og ned for Jylland. Meldingen kommer fra ejeren af kæden, Niels Fennet, som også er manden bag det nye fokus.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Den 73-årig hotelentreprenør har tidligere haft stor fokus på det jyske marked, da han mente, der lå et uforløst potentiale i byer som Kolding og Herning. Men det ændrer sig nu.

"Jeg har ikke noget fokus på Jylland. Markedet i Jylland er totalt uinteressant lige nu," siger Niels Fennet til Børsen.

Han forklarer fokusskiftet med, at det koster det samme at bygge et hotel i Jylland som i København, men hvor belægningsgraden i det jyske er på 45 pct., så er den i hovedstaden 85 pct.

Satset er helt i tråd med den retning, turismen går i.

Sidste år skrev mediet Finans, at antallet af hotelovernatninger i København boomede. Ifølge Stig Plon Kjeldsen, der er analysechef i Nybolig Erhverv København, ville 2016 blive endnu bedre end 2015, hvor der også havde været stor fremgang i antal overnatninger. Han forventede en vækst på hele syv pct. sammenholdt med 2015.

"Det er især udenlandske turister på korte storbyferier og flere erhvervsbesøgende, der har betydning for hotelbranchens positive udvikling i København," udtalte Stig Plon Kjeldsen.

Han fortalte videre, at hovedstadens hotelmarked generelt siden 2006 har oplevet en kontinuerlig positiv vækst, hvor antallet af årlige overnatninger er vokset med 2,3 mio. fra 2006 til 2015, hvor det samlede antal overnatninger var på 6,9 millioner.

Hotelmilliardær tjener 100 mio. kr. og åbner nye hoteller

Lavprishoteller kan give jackpot

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også