Første nye skole i 40 år - nu har kommunen valgt rådgiver

Viborg Kommune benytter lokale råvarer, når den skal finde rådgiver til nyt skole- og halbyggeri med budget på over 200 mio. kr.
Foto: Ritzau Scanpix / Jan Dagø
Foto: Ritzau Scanpix / Jan Dagø

Viborg-baserede Erik Arkitekter, der er det nye fælles navn for KPF Arkitekter, Brøgger Arkitekter, Formsprog, Erik Møller Arkitekter og Site Arkitekter, er af Viborg Kommune udvalgt som rådgiver på at bygge en ny skole og renovere hallen i bydelen Overlund, oplyser kommunen.

Det bliver den første nye skole i Viborg Kommune i mere end 40 år, og byrådet har besluttet at tænke de to store opgaver sammen, så der kommer mest muligt merværdi for brugere og borgere i bydelen, lyder det.

"Erik Arkitekter har leveret et overbevisende forslag til en procesplan, der inddrager stor viden om Overlund, inden vi begynder at tegne streger til den nye skole. De vil både anvende såkaldte big data og involvere brugere og borgere, så vi får bygget et nyt, aktivt center for hele bydelen og ikke blot en ny skole, siger Hans Henrik Gaardsøe, ansvarlig direktør for skoleområdet, i meddelelsen.

Gitte Frederiksen Kjølby, der er projektleder hos Erik Arkitekter, er begejstret for muligheden for at kunne hjælpe Viborg Kommune:

"Vi går til opgaven med stor ildhu. Det er ikke hver dag, man som rådgiver får mulighed for at præge et projekt med den tyngde og de ambitioner. Vi har allieret os med gode folk, der kan være med til at udfordre den måde, man normalt tænker skole og idrætshal på," siger hun i meddelelsen.

Viborg Byråd har afsat 200 mio. kr. til en ny Overlund Skole og 11 mio. kr. til renovering af Overlund Hallen. Den ny skole skal være klar i 2022 og have plads til 800 elever, men skal kunne udbygges til evt. kommende elever fra den nye Taphede-bydel, oplyser kommunen.

Admiral Capital køber op i Viborg – og sælger med det samme

Landmand har planer om 144 nye boliger 

KPF Arkitekter køber igen op

Viborg får nyt sports- og eventcenter til 62 mio. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Colourbox

Briefing uge 23: Koks i Koncenton