Züblin lander ordre i Odense til en værdi af 350 mio. kr.

Entreprenørselskabet skal som del af et konsortium udvide havneområdet på Lindø med 400.000 kvm areal og 1 km kaj.
Foto: Ritzau Scanpix/Joachim Adrian
Foto: Ritzau Scanpix/Joachim Adrian

Det bliver entreprenørfirmaet Züblin, som sammen med belgiske Jan De Nul skal udvide Odense Havns aktiviteter, oplyser havnen efter at have gennemført et udbud.

"Dette giver længe ventede udvidelsesmuligheder for havnens aktiviteter inden for både bulkvarer og maritim- og offshoreindustri," skriver Odense Havn.

Kontrakten udgør 350 mio. kr. om omfatter etablering af havneareal, kajanlæg samt en særlig heavy load-plade ved kaj, som bliver et unikt element på den nye Terminal Nord på Lindø, fremgår det.

Heavy load-pladen bliver 30 meter fra kaj og ind i land og på 100 meter langs kaj og er en massiv konstruktion, som er særligt egnet til placering af endog meget store mobil- og crawlerkraner, skriver Odense Havn.

"Der er godt gang i investeringerne hos de danske havne, og det er et marked, som Züblin og Jan De Nul forventer sig meget af fremadrettet," siger Jens-Henrik Nicolaisen, bestyrelsesformand i Züblin, i meddelelsen, hvor også Carsten Aa, adm. direktør i Odense Havn, er fuld af lovord:

"Vi glæder os til samarbejdet med Jan De Nul og Züblin, som jo ikke er ukendte aktører for os. Og med fuld tillid til både kvalitet og tidsplan vil vi, sammen med vores kunder, arbejde videre mod nye muligheder og nye projekter på Terminal Nord i 2020," siger han.

Dades køber op for trecifret millionbeløb i Odense og kigger efter mere 

Dagligvare-kædes ejendomsselskab bygger på Odense Havn

Odense planlægger 400.000 kvm nyt centralt byområde

A. Enggaard vil opføre 300 nye boliger i Odense 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også