Dagligvarekædes ejendomsselskab bygger på Odense Havn

Dermed kommer den første dagligvare-butik til bydelen sammen med endnu et boligprojekt. Butikken skal servicere et stadig stigende antal beboere.
En Rema 1000-butik er selvfølgelig en del af projektet, når den norske koncern bag dagligvarekæden vil investere i det nye byggeri på Odense Havn. | Foto: Tobias Nørgaard Pedersen/Polfoto/arkiv
En Rema 1000-butik er selvfølgelig en del af projektet, når den norske koncern bag dagligvarekæden vil investere i det nye byggeri på Odense Havn. | Foto: Tobias Nørgaard Pedersen/Polfoto/arkiv

Reitan Ejendomsudvikling — ejendomsselskabet i samme norske koncern som Rema 1000 — er på vej til at tage fat på byggeriet af 60-90 nye lejligheder i op til 10 etager, dagligvare-butik, én cafe og en fast food-restaurant. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Den kommende Rema 1000-butik på op til 1200 kvm bliver havnens første egentlige forretning til dagligvarer. Et nyt parkeringshus er også en del af projektet, hvor de 4500 kvmboliger kan blive fordelt på mellem 60  og 90 lejligheder alt efter den endelige strategi hos Reitan.

"Det har vi ikke helt på plads endnu, og jeg kan heller ikke på nuværende tidspunkt sige, om der bliver tale om boliger til udlejning eller salg. Det bliver afklaret senere. Vi håber på at have nedbrudt det, der skal nedbrydes, inden sommer, og i direkte forlængelse går vi i gang med pilotering til det kommende byggeri. Jeg forventer, det varer cirka to år, inden byggeriet står færdigt," siger Stephan Sørensen, direktør i Reitan Ejendomsudvikling, til Fyens Stiftstidende.

Befolkningstallet på Odense Havn er steget markant de senere år i takt med, at flere og flere boliger er blevet opført. Efterhånden bor der mellem 1500 og 2000 personer ved havnen, og til sammenligning boede der i 2003, da de første spadestik til havneomdannelsen blev taget, stort set ingen i området.

Byomdannelsen af inderhavnen i Odense havde nogle hårde år under finanskrisen, hvor det meste gik i stå, men siden er projekter løbende blevet færdiggjort, hvilket øger antallet af beboere. Den seneste oversigt, havnedirektør Carsten Aa er i besiddelse af, opgør antallet af boliger, der enten er opført eller er ved at blive opført, til 1353. Planen er mindst 2500 boliger i omdannelsen af inderhavnen fordelt på ejer- og lejeboliger.

Nordmænd vil bygge 10 etager på Odense Havn

Odense planlægger 400.000 kvm nyt centralt byområde

Admiral Capital sælger fra i Odense og køber op i Holbæk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også