EjendomsWatch

Advokathus vil udføre flere ejendomsopgaver digitalt

Advokatfirmaet Lundgrens er på vej med et digitalt pilotprojekt, hvor robotter skal overtage opgaver inden for fusioner og opkøb samt fast ejendom. 

Vagn Thorup, bestyrelsesformand i advokatfirmaet Lundgrens. | Foto: PR

Med en mere offensiv strategi og satsning inden for fusioner og opkøb (M&A) samt fast ejendom gør advokatfirmaet Lundgrens nu klar til at lade robotter overtage en del af virksomhedens arbejdsopgaver.

Det fortæller Lundgrens bestyrelsesformand, Vagn Thorup, til dagbladet Børsen.

I første omgang skal robotterne supplere inden for områderne M&A og fast ejendom, hvor Lundgrens har oprustet heftigt den seneste tid.

"Vi er meget optaget af den kunstige intelligens, der vil overtage en række advokatopgaver. Eksempelvis due diligence ved køb og salg af virksomhed er en kedelig proces, som sagtens kan overtages af en robot. Den bliver ikke træt i datarummet kl. 24, ligesom der er en række processer inden for fast ejendom, der kan digitaliseres," siger Vagn Thorup og fortæller, at advokatfirmaets ledelse er "fast besluttet på snarest at søsætte et pilotprojekt."

Ifølge Børsen har Lundgrens inden for de seneste måneder indrettet organisationen og forretningsmodel på den nye teknologi og robotternes indtog i virksomheden.

Ambitionen er ikke at blive blandt landets største advokatfirmaer, men inden for M&A og fast ejendom vil advokaterne fra Lundgrens gerne "bide skeer med de helt store huse".

AdvokatWatch har tidligere skrevet om Lundgrens oprustning inden for M&A og fast ejendom. Senest hentede advokatfirmaet Peter Bruun Nikolajsen, Pia Lykke Mathiasen og Kasper Haarløv Pedersen fra det konkurrerende advokatfirma Delacour.

Lundgrens tager kampen op mod de største: Går efter flere internationale kunder

Advokathus opruster med 12 mand inden for ejendomme

Ejendomsadvokater går hver til sit

Erhvervsmægler henter nye kræfter i advokatbranchen 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AdvokatWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier