Roskilde går efter nyt kulturcenter til 115 mio. kr.

Roskilde Domkirke skal have nyt formidlingscenter til at imødekomme et stigende antal turister. Fonden bag håber snart at kunne gå i markedet med en arkitektkonkurrence.
Foto: Jyllands-Posten/Søren Lauridsen
Foto: Jyllands-Posten/Søren Lauridsen

Om alt går vel, har Roskilde Domkirke et nyt formidlingscenter i 2022, skriver Sjællandske. Planerne har været længe undervejs, fordi der skal rejses hele 115 mio. kr. til projektet.

"Vi håber, at man kan åbne et besøgscenter om godt fire år, men det kræver selvfølgelig, at der er økonomi til det. Vores håb er, at vi snart kan udskrive en arkitektkonkurrence, gerne i løbet af 2018," siger David Høyer, direktør for Fonden til Formidling af Kulturarven Roskilde Domkirke og kirkens formidlingsansvarlige, til Sjællandske.

Han kan ikke sige, hvor langt formidlingscenteret er fra at nå i mål, men der skal indhentes i underkanten af 100 millioner kroner, da der i den samlede pris på 115 millioner indgår en mindre egenfinansiering og værdien af den grund, kommunen stiller til rådighed over for Domkirkepladsen.

Formidlingscenteret bliver til på en direkte opfordring fra Unescos verdensarvskomité om at etablere et sted, hvor domkirken kan formidle sin rige kulturarv på et sted, hvor den også er tilgængelig, når kirken er optaget af kirkelige handlinger. Roskilde Domkirkes besøgstal er de seneste år steget markant fra under 100.000 til over 160.000 årlige gæster.

Det er ikke ensbetydende med, at det kommende formidlingscenter skal trække endnu flere turister til kirken.

"Bæredygtig turisme er en del af centerets eksistensgrundlag, og bæredygtighed er ikke bare flere og flere gæster i en uendelighed. Det er at ramme den rigtige balance mellem et besøgstal, der giver økonomi til at drive centeret, samtidig med at kirken skal kunne fungere som kirke," siger David Høyer til Sjællandske.

Roskilde Universitet skal renoveres for tocifret millionbeløb

Roskildes nye bydel får erhvervshus

Grønt lys til 212 nye boliger i Roskilde

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også