Roskilde Universitet skal renoveres for tocifret millionbeløb

Regeringen har afsat 750 mio. kr. frem mod 2019 til fornyelse og vedligeholdelse af de danske universiteter. Universitet i Roskilde bliver et af de første, der får millionerne at mærke.
Visualisering af renoveringen på RUC
Visualisering af renoveringen på RUC

Roskilde Universitet (RUC) skal renoveres for 77 mio. kr., hvoraf de 45 mio. kommer fra Bygningsstyrelsens pulje til funktionel fornyelse på universiteterne. Det er universitets såkaldte Bygning 3, som skal have en kærlig hånd, oplyser RUC i en pressemeddelelse.

Bygningens 6000 etagemeter skulle egentlig have været afhændet, men nu skal lokalerne i stedet renoveres med respekt for den oprindelige arkitektur, fremgår det.

"Vi synes, der er store perspektiver i at tage en af vores oprindelige bygninger fra starten af 1970'erne og så modernisere den til vores tids standard i stedet for at rive den ned og bygge nyt. Det giver rigtig god mening for os som et ressourcebevidst universitet. Men det ville ikke have kunnet lade sig gøre uden Bygningsstyrelsens store tilskud fra puljen til funktionel fornyelse,” udtaler Peter Lauritzen, som er universitetsdirektør på RUC.

Renoveringen skal åbne bygningen op og give plads til knap 300 medarbejdere, fremgår det.

Det er entreprenørselskabet Hoffman, der skal stå for totalentreprisen, mens Vilhelm Lauritzen Arkitekter er arkitekt bag. Den svenske rådgiverkoncern Sweco er bygherrerådgiver for Bygningsstyrelsen.

Går alt som planlagt, vil bygningen stå klar til brug i starten af 2019.

Udskældt milliardbyggeri modtager international hæder

MT Højgaard vinder ordre til 232 mio. kr. for DTU

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også