EjendomsWatch

Roskildes nye bydel får erhvervshus

Musicon-området får et erhvervshus på 4500-6000 kvm. med plads til flere firmaer. Udvikleren af bygningen er på plads.

Det kommende erhvervshus i Musicon-bydelen i Roskilde kaldet Samspillet. Foto: PR/Roskilde Kommune

Den nye bydel Musicon i Roskilde skal ikke kun have boliger, men også et erhvervshus.

I en pressemeddelelse skriver Roskilde Kommune, at man vil rive Unicons gamle fabrikskantine ned for at få plads til 200 nye boliger og et erhvervshus, som skal stå færdig i 2020.

Efter planen skal huset være mellem 4500-6000 kvm. og hjælpe med at fremme det iværksættermiljø, som er opstået i byggeområdet, lyder det i meddelelsen.

Det er udviklingsselskabet Indfadet, der er valgt til at opføre det nye erhvervshus, som har fået navnet Samspillet.

"Det er en meget spændende opgave at udvikle et erhvervs- og flerbrugerhus på Musicon. Vi udvikler projektet i dialog og samarbejde med Musicon-sekretariatet i Roskilde Kommune, kommende lejere og brugere, Arkitektfirmaet Arkitema og Byggefirmaet JN Group. Det bliver et hus, hvor lejemålenes størrelse varierer fra ca. 100 kvm. og op til ca. 1.500 kvm., og hvor en række services og faciliteter samles," udtaler Michael Willaume Andersen, som er direktør for udviklingsselskabet Indfaldet.

Erhvervshuset ligger i Hal 1-området, som er er døbt Indfaldet. I området er der allerede solgt seks byggegrunde. Indfaldet ligger centralt på Musicon, tæt ved musikmuseet Ragnarock og Rabalder Parken, fremgår det.

Når Musicon er færdigudviklet om 5-10 år, er planen en kreativ bydel med liv det meste af døgnet, ca. 1000 boliger og omkring 1000 arbejdspladser.

En del af byggerettighederne er allerede solgt. Der er blandt andet indgået købsaftaler med KSE Ejendomme om at opføre ca. 55 ejerboliger, med Svanen Gruppen om at bygge ca. 115 lejligheder til udlejning og med ECO-Village om at etablere et bofællesskab med ca. 42 ejer- og andelsboliger. Samlet har de tre aktører købt byggeretter til over 30.000 kvm af Byrådet i Roskilde Kommune.

Grønt lys til 212 nye boliger i Roskilde

Ny bydel i Roskilde vokser yderligere

Forsiden lige nu

ATP Ejendomme opruster til at håndtere rekordstor portefølje

Pensionsfonden har tilpasset sin danske ejendomsstrategi til markedet og kigger især på ét område på en ny måde til at udnytte sine kompetencer. Det fortæller ATP Ejendommes topchef og den nyansatte vicedirektør Martin Vang Hansen i et dobbeltinterview med EjendomsWatch. Fonden runder snart en milepæl.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EjendomsWatch bringer her en oversigt over de væsentligste historier i den forløbne uge, der blandt andet bød på et milliardsalg af Freja Ejendommes portefølje af city-ejendomme.

Enegang eller ægteskab deler den almene boligsektor

Fra nytår overlader den københavnske boligforening 3B sin administration til KAB. Hos både AAB og Boligkontoret Danmark (BDK) er man dog spændt på, om det vil sænke omkostningerne at indgå i KAB-familien. Mens flere aktører i den almene boligsektor går efter størrelse, vælger BDK en helt anden vej, siger den adm. direktør til EjendomsWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier