EjendomsWatch

Roskildes nye bydel får erhvervshus

Musicon-området får et erhvervshus på 4500-6000 kvm. med plads til flere firmaer. Udvikleren af bygningen er på plads.

Det kommende erhvervshus i Musicon-bydelen i Roskilde kaldet Samspillet. | Foto: PR/Roskilde Kommune

Den nye bydel Musicon i Roskilde skal ikke kun have boliger, men også et erhvervshus.

I en pressemeddelelse skriver Roskilde Kommune, at man vil rive Unicons gamle fabrikskantine ned for at få plads til 200 nye boliger og et erhvervshus, som skal stå færdig i 2020.

Efter planen skal huset være mellem 4500-6000 kvm. og hjælpe med at fremme det iværksættermiljø, som er opstået i byggeområdet, lyder det i meddelelsen.

Det er udviklingsselskabet Indfadet, der er valgt til at opføre det nye erhvervshus, som har fået navnet Samspillet.

"Det er en meget spændende opgave at udvikle et erhvervs- og flerbrugerhus på Musicon. Vi udvikler projektet i dialog og samarbejde med Musicon-sekretariatet i Roskilde Kommune, kommende lejere og brugere, Arkitektfirmaet Arkitema og Byggefirmaet JN Group. Det bliver et hus, hvor lejemålenes størrelse varierer fra ca. 100 kvm. og op til ca. 1.500 kvm., og hvor en række services og faciliteter samles," udtaler Michael Willaume Andersen, som er direktør for udviklingsselskabet Indfaldet.

Erhvervshuset ligger i Hal 1-området, som er er døbt Indfaldet. I området er der allerede solgt seks byggegrunde. Indfaldet ligger centralt på Musicon, tæt ved musikmuseet Ragnarock og Rabalder Parken, fremgår det.

Når Musicon er færdigudviklet om 5-10 år, er planen en kreativ bydel med liv det meste af døgnet, ca. 1000 boliger og omkring 1000 arbejdspladser.

En del af byggerettighederne er allerede solgt. Der er blandt andet indgået købsaftaler med KSE Ejendomme om at opføre ca. 55 ejerboliger, med Svanen Gruppen om at bygge ca. 115 lejligheder til udlejning og med ECO-Village om at etablere et bofællesskab med ca. 42 ejer- og andelsboliger. Samlet har de tre aktører købt byggeretter til over 30.000 kvm af Byrådet i Roskilde Kommune.

Grønt lys til 212 nye boliger i Roskilde

Ny bydel i Roskilde vokser yderligere

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier