EjendomsWatch

Medie: Horten vil betale millioner tilbage til kommune

Horten tilbyder at betale dele af sit honorar tilbage til Frederikssund Kommune i forbindelse med projektet Vinge Centrum, skriver DR.

Foto: PR

Advokatfirmaet Horten tilbyder nu at betale 8,75 mio. kr. af sit honorar tilbage til Frederikssund Kommune i forbindelse med juridisk rådgivning om projektet Vinge Centrum.

Det fremgår af et lukket punkt på økonomiudvalgets dagsorden, som P4 København har set, skriver DR.

Horten rådgav kommunen i forbindelse med aftalen med MT Højgaard og AP Ejendomme om Vinge Centrum. Den såkaldte tildelingsaftale blev underskrevet i sommeren 2017, men kort før jul blev samarbejdet så ophævet, efter at en endelig aftale aldrig faldt på plads, skriver DR.

Det samlede honorar til Horten lyder på i alt 28,8 mio. kr. Beløbet, som advokatfirmaet vil betale tilbage, dækker over både betalte og endnu ikke-betalte fakturarer, og forvaltningen skulle have indstillet til politikerne i Frederikssund Kommune, at de accepterer tilbuddet, skriver DR.

Ifølge P4 København skriver Horten i en mail, at de er åbne for en dialog med Frederikssund Kommune om, hvad den manglende aftale skal have for honoreringen.

Efter planen skal etableringen af den nye bydel foregå fra 2018 og 2022.

Horten afviser Vinge-kritik: Vi står 100 pct. inde for rådgivningen 

Rådgiver bag flere fejlede projekter bistod på Vinge-projekt

500 på venteliste i Vinge: Omstridt kontrakt rammer boligselskaber 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier