EjendomsWatch

500 på venteliste i Vinge: Omstridt kontrakt rammer boligselskaber

Ikke før kommunens kontrakt om byggeretter falder på plads, kan boligselskabet Domea bygge i Vinge.

Foto: PR

Det er ikke kun borgere i Frederikssund, der kan ærgre sig over konsekvenserne af, at kommunen ikke har fået en endelig kontrakt på plads med selskaberne, der skal bygge det stortopslåede Vinge Centrum.

Det gælder også boligselskabet Rosenvænget og de 500 personer, der står på venteliste til en af selskabets kommende boliger i byprojektet Vinge.

Boligselskabet kan nemlig ikke få deres aftale på plads med Frederikssund kommune, før den overordnede kontrakt er lukket.

Problemet kommer efter et forfejlet salg af såkaldte byggeretter i byprojektet Vinge Centrum, der skal huse 20.000 borgere, men hvor Frederikssund Kommune nu mangler 163 mio. kr. i kassen.

"Det er ikke os, der bestemmer farten, og vi har flere gange ærgret os over, at tidsplanen ikke holder," siger Karsten Pedersen, projektudviklingschef i Domea.dk, der rådgiver boligselskabet Rosenvænget i projektet, til DR P4 København.

Der er allerede 500, som står på venteliste til de 115 boliger, som Rosenvænget vil have bygget.

Og Karsten Pedersen forventer da også, at der vil være efterspørgsel på boligerne, når de formodentlig bliver færdige, selvom de er flere år forsinkede.

"Formentlig, når vi kan leje de her boliger ud i 2020, så vil det være glemt," siger Karsten Pedersen til DR P4 København.

Politikerne i Frederikssund kommune mødes onsdag aften for at vedtage en spareplan, der skal finde de 100 mio. kr., der skal til for at dække hullet, som den manglende kontrakt omkring byprojektet Vinge Centrum har efterladt.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af DR København.)

Gigantisk byprojekt er ude af kurs

Advokater sår tvivl om økonomien i milliardprojekt

Vinge skal rumme kulturarv

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier