EjendomsWatch

Rådgiver bag flere fejlede projekter bistod på Vinge-projekt

Per Bendix rådgav blandt andet Køge Kommune og Nuuk om projekter, der ikke er blevet til noget.

Foto: Henning Larsen Architects

En drøm om et stadion, der aldrig blev til noget i Køge og et udviklingsprojekt til milliarder, der er blevet nedskaleret i Nuuk. Det er nogle af de projekter, som den konsulent, der har rådgivet Frederikssund Kommune i det kuldsejlede byprojekt Vinge, tidligere har arbejdet med.

Per Bendix bag firmaet Bendix Consult, der udover at rådgive i store byggeprojekter også handler med vin, har siden 2013 modtaget 8,4 mio. kr. for sin rådgivning omkring den helt nye by Vinge Centrum. Den seneste udbetaling kom 5. december sidste år.

Byen skulle rumme 20.000 nye borgere i 2035, men planerne røg i vasken i december, efter flere afsløringer fra DR om store milliontab, og aftaler der ikke var på plads. Men det er ikke kun i Vinge, at Per Bendix har fejlende projekter på CV'et.

I Køge stod han blandt andet for at hive investorer ind til at realisere ambitionerne om Køge Park stadion. Projektet måtte droppes i 2015 på grund af økonomisk usikkerhed. Og Per Bendix' rolle er blevet kritiseret i sagen, fortæller Niels Rolskov, medlem af byrådet for Enhedslisten i Køge Kommune.

"Der var ikke alene ti fugle på taget, men også fem i hånden og hver eneste gang vi mødtes, så var de fem fugle fløjet, og så sad der fem nye på taget, og alt var fantastisk," siger han til DR København.

Kommunen har nemlig ikke fået den rette rådgivning. Det mener Bent Greve, der er professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet.

"Det ser ikke ud som om, kommunen har fået værdi for pengene. Det ser ikke ud til, at den her person har sikret, at kommunen er kommet rigtigt igennem," siger Bent Greve til DR København.

Blandt byrådspolitikerne i Frederikssund Kommune er der også stor utilfredshed med Per Bendix rolle.

"Det undrer mig, at man har brugt ham. Jeg har selv googlet ham her for nyligt, og det kan man tvivle på, om andre har gjort, før de hyrede ham, for der er nogle ting, der stiller nogle spørgsmål," siger Niels Martin Viuff, nyvalgt byrådsmedlem for Socialdemokratiet til DR København.

I Køge var tilliden til Per Bendix også væk, da Køge Park blev droppet, siger Niels Rolskov, medlem af byrådet for Enhedslisten i Køge Kommune.

"Han kunne trylle en ko ud af en kløvermark. Han var fantastisk retorisk begavet, men på et tidspunkt mistede man tilliden, og så trak man stikket," siger han til DR København.

DR har forelagt kritikken for Per Bendix, men han har ikke ønsket at kommentere kritikken og henviser til, at han har tavshedspligt.

Kommune brugte millioner på advokater og konsulenter til fejlslagent prestigeprojekt

Frederikssund indstiller byudviklingsprojekt i milliardklassen

Gigantisk byprojekt er ude af kurs

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af DR København.)

Forsiden lige nu

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Jens Kramer Mikkelsen siger farvel til By & Havn. Abonnenenter på EjendomsWatch kunne i den forløbe uge læse interviews med selskabets bestyrelsesformand, mens direktør uddybede regnskabet. Et andet interview var med stifteren af Schmidt Hammer Larsen, der igangsætter generationsskifte, med Dades, der køber op i Odense og med den nye formand for Ejendomsforeningen Danmark.

Barfoed-direktør: Tomgang irriterer os

Det familieejede ejendomsselskab fra Odense fokuserer på at udvikle og optimere sine nuværende aktiver specielt i hjembyen og København, så de bliver udnyttet optimalt. Omlagte lån og en tiltagende polstring af virksomhedens økonomi giver løfter om et stærkt 2018, siger direktør til EjendomsWatch. Inden for få år runder porteføljen 10 mia. kr., lyder det.

Nyvalgt formand: Vi skal have bedre føling med vores medlemmer

Henrik Dahl Jeppesen vil som ny formand for Ejendomsforeningen Danmark forstærke kontakten til foreningens omkring 5400 medlemmer. Konkret viden om deres dagligdag skal gøre foreningen stærkere over for politikere og skabe en mere synlig forening, siger han til EjendomsWatch i sit første interview i sin nye rolle.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier