EjendomsWatch

Svensk selskab vinder ejendomsservice for Københavns Kommune

Coor Service Management vinder ejendomsservice i hovedstaden til en estimeret værdi på tæt ved en kvart milliard i kontraktperioden. De næste fire år skal Coor drifte, vedligeholde og energioptimere op mod 300 bygninger og hjælpe København med at nå sine klimamål.

Jørgen Utzon, adm. direktør for Coor Service Management. | Foto: PR

Den svenske facility management-koncern Coor har vundet udbuddet om at stå for ejendomsdriften af over 1 mio. kvm for Københavns Kommune. Kontraktsummen lyder på 60 mio. kr. årligt og løber over fire år, skriver Coor i en pressemeddelelse.

Et af udbuddets kardinalpunkter er at reducere energiforbruget i Københavns Kommunes ejendomme.

Opgaven er at varetage 295 ejendomme hos Københavns Kommunes afdeling Københavns Ejendomme & Indkøb. Udover de eksisterende 1 mio. kvm forventes der at blive bygget yderligere 700.000 kvm ekstra i det første år af kontraktens løbetid.

"Vi er både glade og stolte over at vinde opgaven med at kunne varetage ejendomsdriften for Københavns Kommune. Ikke alene er der en klar økonomisk gevinst for kommunen, der er også en miljømæssig gevinst, idet vores indsats blandt andet består af energioptimering af de københavnske bygninger, så vi medvirker til at reducere udledningen af CO2 fra de københavnske bygninger og dermed bidrage til at kommunen når de fastsatte mål," siger Jørgen Utzon, adm. direktør for Coor Service Management, i meddelelsen.

Coor står for drift og vedligeholdelse af mere end 10 mio. kvm for en stribe offentlige og private kunder i hele Norden.

Coor-koncernen har flere end 6500 medarbejdere ansat, primært i Danmark, Sverige, Norge og Finland. I 2016 passerede årsomsætningen 7,6 mia. svenske kr. Koncernen er noteret på Nasdaq-børsen i Stockholm.

Ny direktør i spidsen for 850 kommunale ejendomme 

500 bygninger i forsvaret skal serviceres af ISS

Forsvaret varsler rekordstort udbud på ejendomsservice 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier