EjendomsWatch

Styrelses OPP-projekt i Næstved får grønt lys

Byrådet godkender lokalplanen for Udlændingestyrelsens centralt placerede kontorbyggeri, der skal være klar til 375 medarbejdere i 2019. Interesserede investorer får en 20-årig lejekontrakt med staten som gulerod.

Byggeriet af Udlændingestyrelsens nye kontorhus skal ske på Posthusgrunden, der er placeret tæt på Næstved Station og i dag fungerer som parkeringsareal.

Et enigt Næstved Byråd har godkendt lokalplanen for Udlændingestyrelsens kommende kontorhus, hvor der kan opføres i op til seks etager og et samlet areal på 12.000 kvm, skriver Sjællandske. Lokalplanen giver mulighed for at bygge to ejenedomme, der maksimalt kan være fire og seks etager.

Byggeriet skal ske på Posthusgrunden, der er placeret tæt på Næstved Station og i dag fungerer som parkeringsareal. Kontorhuset skal opføres som et OPP-projekt, hvor en privat bygherre skal projektere, opføre og drive bygningen, som staten lejer sig ind i. Der oprettes en 20-årig kontrakt. Bygningsstyrelsen har sendt projektet i udbud.

Projektet skal stå klar, når Udlændingestyrelsen flytter til Næstved i 2019. Det besluttede den daværende V-regering i 2015, og siden har Bygningsstyrelsen sammen med Næstved Kommune undersøgt forskellige muligheder.

Først var det tanken, at Udlændingestyrelsen skulle rykke ind i lokalerne på Jernbanegades Skole i Næstved, men her var ikke plads nok. Derfor besluttede integrationsminister Inger Støjberg (V) sidste år, at der skal bygges nyt. Udlændingestyrelsens behov er ca. 9500 kvm kontorlokaler. Hertil kommer mødefaciliteter, kantine og produktionskøkken.

Boligområde i Næstved gør klar til at ekspandere

Dansk Supermarked sætter sjællandsk butikscenter til salg

Herning-ejendom på tvangsauktion med gæld på 180 mio. kr.

Forsiden lige nu

Medie: Nødlidende andelsforening leder efter køber

Andelsboligforeningen Ringertoften i København med en gæld på 459 mio. kr. leder efter en køber til foreningens ejendom. Det viser salgsmateriale, som mediet Insidebusiness er kommet i besiddelse af. "Garvet kriseadvokat" er på sagen, lyder det.

Ineffektivitet koster milliarder i den almene boligsektor

Trods milliardgevinster ved at samle indkøb centralt vælger de fleste boligselskaber selv at købe ind og hyre håndværkere. Sektoren agerer umodent, mener konsulentfirma, som til dels bakkes op af sektorens fælles indkøbsenhed, Almenindkøb. Her møder man lokal uvilje mod at hente besparelser, hvilket der kan være lyssky grunde til, lyder det.

C.F. Møller skal designe kontortårn i Oslo

For næsen af 23 andre teams, herunder Big, vinder det danske arkitektfirma sammen med norsk partner opgaven med at virkeliggøre et godt 45.000 kvm stort transportknudepunkt i Norges hovedstad.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier