EjendomsWatch

Styrelses OPP-projekt i Næstved får grønt lys

Byrådet godkender lokalplanen for Udlændingestyrelsens centralt placerede kontorbyggeri, der skal være klar til 375 medarbejdere i 2019. Interesserede investorer får en 20-årig lejekontrakt med staten som gulerod.

Byggeriet af Udlændingestyrelsens nye kontorhus skal ske på Posthusgrunden, der er placeret tæt på Næstved Station og i dag fungerer som parkeringsareal. | Foto: Cowi/Geodatastyrelsen

Et enigt Næstved Byråd har godkendt lokalplanen for Udlændingestyrelsens kommende kontorhus, hvor der kan opføres i op til seks etager og et samlet areal på 12.000 kvm, skriver Sjællandske. Lokalplanen giver mulighed for at bygge to ejenedomme, der maksimalt kan være fire og seks etager.

Byggeriet skal ske på Posthusgrunden, der er placeret tæt på Næstved Station og i dag fungerer som parkeringsareal. Kontorhuset skal opføres som et OPP-projekt, hvor en privat bygherre skal projektere, opføre og drive bygningen, som staten lejer sig ind i. Der oprettes en 20-årig kontrakt. Bygningsstyrelsen har sendt projektet i udbud.

Projektet skal stå klar, når Udlændingestyrelsen flytter til Næstved i 2019. Det besluttede den daværende V-regering i 2015, og siden har Bygningsstyrelsen sammen med Næstved Kommune undersøgt forskellige muligheder.

Først var det tanken, at Udlændingestyrelsen skulle rykke ind i lokalerne på Jernbanegades Skole i Næstved, men her var ikke plads nok. Derfor besluttede integrationsminister Inger Støjberg (V) sidste år, at der skal bygges nyt. Udlændingestyrelsens behov er ca. 9500 kvm kontorlokaler. Hertil kommer mødefaciliteter, kantine og produktionskøkken.

Boligområde i Næstved gør klar til at ekspandere

Dansk Supermarked sætter sjællandsk butikscenter til salg

Herning-ejendom på tvangsauktion med gæld på 180 mio. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier