EjendomsWatch

Syv kommuner sænker skat på mursten

Skatteregningen for erhvervsejendomme skrumper i syv kommuner næste år og vokser to steder, viser EjendomsWatchs kortlægning baseret på hovedparten af budgetforligene.

Næstved er blandt de foreløbig syv kommuner, som næste år sænker dækningsafgiften på erhvervsejendomme. | Foto: PR

De senere års udvikling med faldende skatter på erhvervsbygninger ser ud til at fortsætte i 2018 om end knap så kraftigt som det sidste par år. Det viser en EjendomsWatch-kortlægning af budgetforligene, som er faldet på plads i cirka to tredjedele af landets 98 kommuner.

Den særlige dækningsafgift på erhvervsejendomme er afskaffet i over halvdelen af landets kommuner, især på Fyn og i Jylland. Men de senere år har en del kommuner i Østdanmark skruet ned for – eller helt fjernet – skatten, som er meget upopulær i organisationer som Ejendomsforeningen Danmark, Dansk Byggeri og Dansk Industri. De mener, at afgiften er en skat på arbejdspladser og hæmmer erhvervslivet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier