EjendomsWatch

Calum skærper satsning på boliger i København

Langt det meste af byggeaktiviteten hos ejendomsinvestor og -udvikleren fra Aalborg foregår i dag i Hovedstadsområdet. Selskabets størrelse gør det nødvendigt at tage del i boligvæksten i København, lyder det fra ejeren.

De 252 almene ungdomsboliger i Ørestad Nord, som den private udvikler Calum og Samvirkende Boligselskaber (SAB) står bag, forventes klar til indflytning i sensommeren 2018. | Foto: C. F. Møller

Grundstenen til Henrik Calums ejendomsimperium blev lagt i Aalborg for omkring 25 år siden, men i dag har koncernen for længst overskredet bygrænsen og draget til hovedstaden. Det skriver Nordjyske.

"På grund af væksten i Københavnsområdet står området for så stor en del af byggeriet herhjemme, at med den størrelse, vi har fået i dag, så skal en stor del af vores aktivitet simpelthen foregå her," siger Henrik Calum til Nordjyske.

Langt over halvdelen af selskabets investeringer sker ifølge Henrik Calum i København og omegn, hvor han har noteret sig risikoen for overophedning. Han påpeger samtidig, at avanceprocenterne holder, selv om omkostningerne til byggeretter og opførelsesudgifter er højere end andre steder i landet.

Calums største byggeprojekter i Københavnsområdet er for øjeblikket de to projekter Bagsværdlund nord for København og Eksercerpladsen på Amager. Bagsværdlund omfatter byggeriet af 64 lejligheder og 100 rækkehuse på et område i Bagsværd, hvor en skole er revet ned. Her er Henrik Calum partner med it-investoren Ib Kunøe og hans søn Jacob Kunøe.

På den gamle Eksercerplads ved DR Byen og DR Koncerthuset på Amager bygger Calum 17.000 kvm fordelt på 255 lejligheder, blandet erhverv og en parkeringskælder. Byggeriet står skal stå færdig 2018 og kommer til at huse private penthouselejligheder og ungdomsboliger.

Calum opruster i hovedstaden - topchef er kryptisk

Bundlinjen vokser hos Calum

Almene boligprojekter tiltrækker private investorer

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier