EjendomsWatch

Calum skærper satsning på boliger i København

Langt det meste af byggeaktiviteten hos ejendomsinvestor og -udvikleren fra Aalborg foregår i dag i Hovedstadsområdet. Selskabets størrelse gør det nødvendigt at tage del i boligvæksten i København, lyder det fra ejeren.

De 252 almene ungdomsboliger i Ørestad Nord, som den private udvikler Calum og Samvirkende Boligselskaber (SAB) står bag, forventes klar til indflytning i sensommeren 2018. | Foto: C. F. Møller

Grundstenen til Henrik Calums ejendomsimperium blev lagt i Aalborg for omkring 25 år siden, men i dag har koncernen for længst overskredet bygrænsen og draget til hovedstaden. Det skriver Nordjyske.

"På grund af væksten i Københavnsområdet står området for så stor en del af byggeriet herhjemme, at med den størrelse, vi har fået i dag, så skal en stor del af vores aktivitet simpelthen foregå her," siger Henrik Calum til Nordjyske.

Langt over halvdelen af selskabets investeringer sker ifølge Henrik Calum i København og omegn, hvor han har noteret sig risikoen for overophedning. Han påpeger samtidig, at avanceprocenterne holder, selv om omkostningerne til byggeretter og opførelsesudgifter er højere end andre steder i landet.

Calums største byggeprojekter i Københavnsområdet er for øjeblikket de to projekter Bagsværdlund nord for København og Eksercerpladsen på Amager. Bagsværdlund omfatter byggeriet af 64 lejligheder og 100 rækkehuse på et område i Bagsværd, hvor en skole er revet ned. Her er Henrik Calum partner med it-investoren Ib Kunøe og hans søn Jacob Kunøe.

På den gamle Eksercerplads ved DR Byen og DR Koncerthuset på Amager bygger Calum 17.000 kvm fordelt på 255 lejligheder, blandet erhverv og en parkeringskælder. Byggeriet står skal stå færdig 2018 og kommer til at huse private penthouselejligheder og ungdomsboliger.

Calum opruster i hovedstaden - topchef er kryptisk

Bundlinjen vokser hos Calum

Almene boligprojekter tiltrækker private investorer

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Fair eller forkastelige huslejestigninger?

Lejerne har haft fordel af, at deres disponible indkomst er steget mere end nettoprisindekset hvert år fra 2016-2021. I år er fordelen så forsvundet. Men er det rimeligt med en ad hoc-suspendering af kontraktvilkårene, spørger rådgivere fra Colliers i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier