Tre varehuse skal bo langs Holbækmotorvejen

Langs Holbækmotorvejen ved Roskilde igangsætter investor nybyggeri, der skal rumme tre forskellige varehuse.
Foto: PR-visualisering
Foto: PR-visualisering

På en 45.000 kvm grund på Industrivej i Roskilde med udsyn til Holbækmotorvejen vil tre forskellige varehuse, Biltema, Elgiganten og Jysk, snart udgøre et nyt centerområde i byen.

Det er entreprenørfirmaet Daugaard Pedersen fra Kolding, som i en pressemeddelelse oplyser at have købt grunden af Roskilde Kommune med det formål at igangsætte de i alt 15.000 kvm varehus-byggeri.

Ifølge Daugaard Pedersens ejer og adm. direktør, Jan Riis, er det nye centerområde et resultat af flere års samarbejde med Roskilde Kommune og flere detailhandelskæder.

Udover de tre varehuse er der indgået aftale om at opføre yderligere to-tre butikker ved Trekroner Station, oplyser parterne i en meddelelse.

Hos Elgiganten siger adm. direktør Peder Stedal i meddelelsen:

"Vi har i flere år været på udkig efter større lokaler i Roskilde, og vi er meget tilfredse med, at det nu er lykkedes at finde netop de rammer, som vi har ønsket for vores nye varehus. Det bliver ganske enkelt et varehus helt i særklasse i Roskilde.”

Hvad angår Biltema bliver kædens varehus på 8000 kvm eller cirka dobbelt så stort som det nuværende største varehus.

Byggeriet igangsættes i juli, og Daugaard Pedersen, der har udviklet projektet, står ligeledes for totalentreprisen af både infrastruktur og bygninger.

Centerområdet kan ifølge borgmester i Roskilde Kommune, Joy Mogensen (S), være med til at positionere Roskilde som en attraktiv handelsby:

"Vi ser frem til at få et nyt centerområde med Elgiganten, Biltema og Jysk og de mange gode arbejdspladser der følger med. Vi har historisk en stor og rig handelstradition i Roskilde og med placeringen af det nye butiksområde midt mellem Holbækmotorvejen og Trekroner Station får de nye butikker en af de bedste beliggenheder på Sjælland i forhold til infrastruktur,” siger hun i meddelelsen.

Udviklingsprojekt i Roskilde går efter en værdi på 4-5 mia. kr.

Danielsen Architecture skal tegne boliger på 12.700 kvm areal i Roskilde

Parkeringshus klædt i grønt er på vej til Roskilde

Nye butikker uden dagligvarer kan være på vej til Roskilde

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også