EjendomsWatch

Parkeringshus klædt i grønt er på vej til Roskilde

Et parkeringshus udstyret med hængende haver slår snart bommen op i Roskilde. P-huset skal opføres i byen i løbet af foråret. Byens vokseværk gør det nødvendigt, siger borgmester.

Foto: PR

500 parkeringspladser klædt i grønt. Det er, hvad valfartende samt lokale i Roskilde kan se frem til. Byen får nemlig et nyt parkeringshus, der skal udstyres med hængende haver på facaden. Det fremgår af en pressemeddelelse.

"Bortset fra København er Roskilde den by på Sjælland, der tiltrækker flest mennesker, og hvis vi vil have dem til at komme til Roskilde med alle de ressourcer, der følger med, bliver vi nødt til også at kunne tilbyde dem et sted at parkere. Dette grønne og visionære parkeringshus giver mulighed for at udvikle en dynamisk og fortættet bymidte – mens vi passer på vores smukke og historiske bykerne," siger Joy Mogensen (S), borgmester i Roskilde, i meddelelsen.

Det er Årstiderne Arkitekter, Cowi og 5E Byg, der står bag vinderforslaget. Huset skal opføres på Sortebrødre Plads i byen, og det vindende forslag udmærker sig ved at tilpasse sig den eksisterende tætte, bymæssige bebyggelse og på samme tid forskønne området samt danne et markant slutpunkt på Kulturstrøget, fremgår det videre af meddelelsen.

Der bliver i alt 500 parkeringspladser fordelt på fem etager og ti forskudte plan i det kommende parkeringshus.

I øjeblikket er Roskilde Museerne i gang med arkæologiske undersøgelser på byggegrunden. Planen er, at byggeriet skal gå i gang i løbet af foråret 2017, når undersøgelserne er tilendebragt.

Byrådet har bevilget 84 mio. kr. til projektet, og valget af entreprenør er sket på grundlag af det økonomisk mest fordelagtige bud, fremgår det desuden af meddelelsen.

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier