Parkeringshus klædt i grønt er på vej til Roskilde

Et parkeringshus udstyret med hængende haver slår snart bommen op i Roskilde. P-huset skal opføres i byen i løbet af foråret. Byens vokseværk gør det nødvendigt, siger borgmester.
Foto: PR
Foto: PR

500 parkeringspladser klædt i grønt. Det er, hvad valfartende samt lokale i Roskilde kan se frem til. Byen får nemlig et nyt parkeringshus, der skal udstyres med hængende haver på facaden. Det fremgår af en pressemeddelelse.

"Bortset fra København er Roskilde den by på Sjælland, der tiltrækker flest mennesker, og hvis vi vil have dem til at komme til Roskilde med alle de ressourcer, der følger med, bliver vi nødt til også at kunne tilbyde dem et sted at parkere. Dette grønne og visionære parkeringshus giver mulighed for at udvikle en dynamisk og fortættet bymidte – mens vi passer på vores smukke og historiske bykerne," siger Joy Mogensen (S), borgmester i Roskilde, i meddelelsen.

Det er Årstiderne Arkitekter, Cowi og 5E Byg, der står bag vinderforslaget. Huset skal opføres på Sortebrødre Plads i byen, og det vindende forslag udmærker sig ved at tilpasse sig den eksisterende tætte, bymæssige bebyggelse og på samme tid forskønne området samt danne et markant slutpunkt på Kulturstrøget, fremgår det videre af meddelelsen.

Der bliver i alt 500 parkeringspladser fordelt på fem etager og ti forskudte plan i det kommende parkeringshus.

I øjeblikket er Roskilde Museerne i gang med arkæologiske undersøgelser på byggegrunden. Planen er, at byggeriet skal gå i gang i løbet af foråret 2017, når undersøgelserne er tilendebragt.

Byrådet har bevilget 84 mio. kr. til projektet, og valget af entreprenør er sket på grundlag af det økonomisk mest fordelagtige bud, fremgår det desuden af meddelelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også