EjendomsWatch

Ringsted vil huse Sjællands største nye erhvervsområde

Et 1,2 mio. kvm stort erhvervsområde lige ved Vestmotorvejen E20 skal udvikles over de næste 15 til 20 år. Sadolin & Albæk og Cowi rådgiver.

Sjællands største nye erhvervsområde er et skridt nærmere efter at byrådet i Ringsted har bestilt en ny lokalplan for et 1,2 mio. kvm. stort erhvervsområde lige ved motorvej E20, meddeler Ringsted Kommune.

Det er tanken, at lager-, logistik-, produktions- og engrosvirksomheder vil etablere sig i området. På baggrund af en markedsanalyse og et oplæg til helhedsplan for erhvervsområdet har byrådet sat det videre arbejde i gang.

"Gennem den seneste tid har vi fået rigtig mange henvendelser fra virksomheder, som ser på en placering på Sjælland. De kigger på Ringsted, fordi vi har en unik beliggenhed både i forhold til Sjælland og Danmark, hvor vi med motorvej og som Sjællands togmæssige knudepunkt kan tilbyde noget helt særligt. Derfor arbejder vi nu på at starte det nye erhvervsområde op," siger Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten (V) i meddelelsen.

Den seneste måned har virksomheder som Telia og Lokaltog meldt ud, at de etablerer sig i Ringsted med helholdsvis 120 og ca. 40 medarbejdere. Samtidig er Banedanmark ved at finde ny lokalitet til op mod 270 medarbejdere i Ringsted, fremhæves det.

Helhedsplanen for det nye erhvervsområde giver mulighed for erhvervsgrunde af meget varierende størrelser fra 7500 kvm. og opefter.

"En lang række af grundene vil få facade direkte ud mod Vestmotorvejen, så virksomheder der har behov for synlighed kan blive eksponeret," lyder det fra kommunen.

Erhvervsområdet forventes udviklet i to etaper, og fra rådgiverne Cowi og Sadolin & Albæk lyder det, at området vil kunne være solgt og bebygget over en periode på 15-20 år. Investeringen i det nye erhvervsområde vil samlet set løbe op i ca. 150 mio. kr. over de kommende år.

Nyt gigantisk erhvervsområde på vej i Kalundborg

Regeringen vil give hovedstadsområdet nye udviklingsmuligheder

 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier