EjendomsWatch

Ringsted vil huse Sjællands største nye erhvervsområde

Et 1,2 mio. kvm stort erhvervsområde lige ved Vestmotorvejen E20 skal udvikles over de næste 15 til 20 år. Sadolin & Albæk og Cowi rådgiver.

Sjællands største nye erhvervsområde er et skridt nærmere efter at byrådet i Ringsted har bestilt en ny lokalplan for et 1,2 mio. kvm. stort erhvervsområde lige ved motorvej E20, meddeler Ringsted Kommune.

Det er tanken, at lager-, logistik-, produktions- og engrosvirksomheder vil etablere sig i området. På baggrund af en markedsanalyse og et oplæg til helhedsplan for erhvervsområdet har byrådet sat det videre arbejde i gang.

"Gennem den seneste tid har vi fået rigtig mange henvendelser fra virksomheder, som ser på en placering på Sjælland. De kigger på Ringsted, fordi vi har en unik beliggenhed både i forhold til Sjælland og Danmark, hvor vi med motorvej og som Sjællands togmæssige knudepunkt kan tilbyde noget helt særligt. Derfor arbejder vi nu på at starte det nye erhvervsområde op," siger Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten (V) i meddelelsen.

Den seneste måned har virksomheder som Telia og Lokaltog meldt ud, at de etablerer sig i Ringsted med helholdsvis 120 og ca. 40 medarbejdere. Samtidig er Banedanmark ved at finde ny lokalitet til op mod 270 medarbejdere i Ringsted, fremhæves det.

Helhedsplanen for det nye erhvervsområde giver mulighed for erhvervsgrunde af meget varierende størrelser fra 7500 kvm. og opefter.

"En lang række af grundene vil få facade direkte ud mod Vestmotorvejen, så virksomheder der har behov for synlighed kan blive eksponeret," lyder det fra kommunen.

Erhvervsområdet forventes udviklet i to etaper, og fra rådgiverne Cowi og Sadolin & Albæk lyder det, at området vil kunne være solgt og bebygget over en periode på 15-20 år. Investeringen i det nye erhvervsområde vil samlet set løbe op i ca. 150 mio. kr. over de kommende år.

Nyt gigantisk erhvervsområde på vej i Kalundborg

Regeringen vil give hovedstadsområdet nye udviklingsmuligheder

 

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier