Regeringen vil give hovedstadsområdet nye udviklingsmuligheder

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) sender i dag et forslag i høring, der imødekommer 59 ønsker fra kommunerne i hovedstadsområdet, som bl.a. skal gøre det lettere at udlægge nye byområder i takt med en voksende befolkning.
Foto: PR
Foto: PR

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) reagerer nu på, at 34 kommuner i hovedstadsområdet har afgivet 152 forslag, der vil gøre det nemmere at udvikle den fysiske planlægning af fremtidens by- og erhvervsområder, transportkorridorer og grønne områder.

Med et forslag, som ministeren i dag sender i høring, lægger ministeren op til at imødekomme 59 af ønskerne:

"Hovedstadsområdet har udviklet sig hastigt i de sidste 20 år, og der er behov for, at vi nu giver de 34 kommuner bedre rammer til at udvikle den fysiske planlægning, så hovedstadsområdet er attraktivt og kan udvikle sig balanceret i forhold til beboelse, transport, grønne områder og erhvervsliv. Derfor gennemfører vi i tæt dialog med de 34 kommuner i hovedstadsområdet en modernisering af den såkaldte Fingerplan," siger ministeren i en pressemeddelelse.

Kommunerne får f.eks. mulighed for at udlægge nye arealer til boliger og erhverv, gøre sommerhusområder til byområder, benytte mindre afgrænsede dele af de grønne kiler og de såkaldte transportkorridorer, til andre formål, samtidig med at der opretholdes natur- og miljøområder.

Erhvervsministeren igangsætter samtidig en større revision af planlægningen i hovedstaden, der bl.a. skal håndtere, at området frem mod 2030 ventes at vokse med 200.000 indbyggere.

"I 2030 er hovedstadsområdet vokset med lige så mange indbyggere som der bor i Odense kommune i dag. Det er vigtigt for mig, at hovedstadskommunernes planlægning tager højde for det, og ikke indskrænkes af utidssvarende rammer eller manglende fleksibilitet. Vi skal udvikle hovedstadsområdets store erhvervspotentiale, som motor for vækst og udvikling ikke bare i København, men også for resten af landet, samtidig med, at her fortsat skal være attraktivt at bo," lyder det fra Brian Mikkelsen.

Hele listen med de 59 konkrete forslag, der påvirker de 34 kommuner, kan ses her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende