EjendomsWatch

Hommelhoff vil forvandle journalisthøjskole til bykvarter med boliger

Journalisthøjskolen i Aarhus, som bliver forladt af både studerende og lærere i 2019, skal danne basis for et nyt bykvarter med boliger til 1000 mennesker, hvis investor og arkitekter får deres vilje.

Foto: /ritzau/Thomas Emil Sørensen

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, der med sin ikoniske betonbunker har dannet centrum for uddannelsen af den danske journaliststand siden halvfjerdserne, skal rømmes. I stedet skal området være samlingspunkt for et nyt bykvarter, skriver Århus Stiftstidende.

Det er ejendomsselskabet Domis, der er ejet af den lokale storinvestor Claus Hommelhoff, som overtager skolen i 2019. Selskabet samarbejder med arkitektfirmaet Sleth og Aarhus Kommune om en helhedsplan om at omdanne den grå bygning til et bykvarter, hvor cirka 1000 mennesker kan bo. Hovedbygningen skal bevares, men der skal bygges boliger i to til 10 etager bagved.

Der vil blandt andet være boliger til til socialt udsatte, almindelige boliger og 300 ungdomsboliger i området, hvor man også forsøger at få plads til detailhandel.

Projektet er endnu blot et forslag til lokalplan for en omdannelse af journalisthøjskolen. Men Simon Detjen Schmidt, arkitekt og planlægger i kommunes afdeling for byudvikling og mobilitet, forventer, at en skitse vil være klar i løbet af året og at en endelig lokalplan er klar i løbet af 2018, fremgår det.

"Vi har retningen på projektet nu. Journalisthøjskolen regnes blandt arkitekter for en fin bygning, der er markant for sin tid. Planen er at bevare selve hovedbygningen og genanvende den. Vi taler blandt andet om, at storbylandsbyen skal have fællesfaciliteter på skolen," siger han til avisen.

Claus Hommelhoff gjorde sig bemærket i sidste uge, da han sammen med to andre investorer købte Nybolig Erhverv-kæden af Nykredit.

Aarhus-rigmand køber Nybolig Erhverv-kæden

Hommelhoff-selskab har kurs mod børsen

Formuerådgiveren der lod sig lokke

Arkitema og JFS vinder skolebyggeri i Aarhus 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier