EjendomsWatch

Advokat kritiserer kommuner for at misbruge planloven

Kommunerne har mange muligheder, når der skal udarbejdes lokalplaner. Man fra tid til anden kan det være værd at overveje, om de går for langt, lyder det fra partner i advokatfirmaet Bech-Bruun.

Foto: Københavns Kommune

Når kommunerne laver lokalplaner, har de meget vide rammer at agere i, men når tingene bliver for konkrete, er der dog grænser.

Det skriver Andreas Antoniades, partner i advokatfirmaet Bech-Bruun, i en klumme, som EjendomsWatch bringer onsdag.

Her kaster han lys over grænsen mellem privat ejendomsret og kommunernes bestemmelsesret og understreger samtidig, at det kan være værd at se kommunernes planer efter i sømmene.

"Der er sikkert rundt i landet bestemmelser om anvendelsesbegrænsninger, som ligger udover planlovgivningens formål og hensigt. Så længe disse ikke er underkendt af klagenævn eller domstolene, er ejerne underlagt disse, men der kan fra tid til anden være anledning til at overveje, om kommunerne er gået for vidt i brugen af planloven som værktøj for at regulere forhold, som kommunerne ikke har hjemmel til at regulere i en lokalplan," skriver Andreas Antoniades i klummen.

Hele klummen kan læses her.

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier