EjendomsWatch

Advokat kritiserer kommuner for at misbruge planloven

Kommunerne har mange muligheder, når der skal udarbejdes lokalplaner. Man fra tid til anden kan det være værd at overveje, om de går for langt, lyder det fra partner i advokatfirmaet Bech-Bruun.

Foto: Københavns Kommune

Når kommunerne laver lokalplaner, har de meget vide rammer at agere i, men når tingene bliver for konkrete, er der dog grænser.

Det skriver Andreas Antoniades, partner i advokatfirmaet Bech-Bruun, i en klumme, som EjendomsWatch bringer onsdag.

Her kaster han lys over grænsen mellem privat ejendomsret og kommunernes bestemmelsesret og understreger samtidig, at det kan være værd at se kommunernes planer efter i sømmene.

"Der er sikkert rundt i landet bestemmelser om anvendelsesbegrænsninger, som ligger udover planlovgivningens formål og hensigt. Så længe disse ikke er underkendt af klagenævn eller domstolene, er ejerne underlagt disse, men der kan fra tid til anden være anledning til at overveje, om kommunerne er gået for vidt i brugen af planloven som værktøj for at regulere forhold, som kommunerne ikke har hjemmel til at regulere i en lokalplan," skriver Andreas Antoniades i klummen.

Hele klummen kan læses her.

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier